Kamu Personelleri

Memuriyetten Atılanların Memurluktan Doğan Tüm Hakları İptal Edildi

MEMURİYETTEN ÇIKARILANLARIN MEMURLUKTAN DOĞAN TÜM HAKLARI  İPTAL EDİLDİ

FETÖ soruşturmaları kapsamında memuriyetten atılanların hakları nelerdir? memuriyetten çıkarılanlar tekrar kamu görevinde çalışabilirler mi? gibi soruların yanıtı yayımlanan son KHK ile verilmiş oldu. Buna göre FETÖ soruşturmaları kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarından atılan memurların memuriyetten doğan tüm hakları ellerinden alındı.

LOJMANLAR 15 GÜN İÇERİSİNDE BOŞALTILACAK

Terör örgütü ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle kamudan atılan memurlar tekrar kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilemeyecekler. Ayrıca kamu konutları ya da vakıf lojmanlarında kalıyorlarsa konutu 15 gün içerisinde boşaltmak zorundalar.  Yine memuriyetten çıkarılanların tüm lisansları ( Gemi adamlığı, pilot lisanslığı vb. ) iptal edildi.

ÖZEL GÜVENLİK ŞİRKETİ KURAMAZLAR , ORTAĞI OLAMAZLAR, ÇALIŞAMAZLAR

 Söz konusu kişiler özel güvenlik şirketi kuramayacak, ortağı olamayacak bu şirketlerde çalışamayacaklar. Pasaportları iptal edilecek.  Ayrıca yine kamu görevinden çıkarılanların, vali, müsteşar, kaymakam, orgeneral gibi meslek adları, ünvanları, sıfat ve meslek adlarına bağlı olarak sağlanan tüm haklar iptal edildi.

İşte KHK içerisinde yer alan ilgili kısım; 

“MADDE 2– (1) Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan;

a) Ekli (1) sayılı listede yer alan kişiler kamu görevinden,
b) Ekli (2) sayılı listede yer alan kişiler Emniyet Genel Müdürlüğü teşkilatından,
c) Ekli (3) sayılı listede yer alan kişiler Jandarma Genel Komutanlığı teşkilatından,
ç) Ekli (4) sayılı listede yer alan kişiler Sahil Güvenlik Komutanlığı teşkilatından,
başka hiçbir işleme gerek kalmaksızın çıkarılmıştır. Bu kişilere ayrıca herhangi bir tebligat yapılmaz. Haklarında ayrıca özel kanun hükümlerine göre işlem tesis edilir.

(2) Birinci fıkra gereğince kamu görevinden, Emniyet Genel Müdürlüğü teşkilatından, Jandarma Genel Komutanlığı teşkilatından ve Sahil Güvenlik Komutanlığı teşkilatından çıkarılan kişilerin, mahkûmiyet kararı aranmaksızın, rütbe ve/veya memuriyetleri alınır ve bu kişiler görev yaptıkları teşkilata yeniden kabul edilmezler; bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemezler, doğrudan veya dolaylı olarak görevlendirilemezler; bunların uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu üyeliği ve sair görevleri de sona ermiş sayılır. Bunların silah ruhsatları, gemi adamlığına ilişkin belgeleri ve pilot lisansları iptal edilir ve bu kişiler oturdukları kamu konutlarından veya vakıf lojmanlarından onbeş gün içinde tahliye edilir. Bu kişiler özel güvenlik şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı olamazlar. Bu kişiler hakkında ilgili bakanlık ve kurumlarca ilgili pasaport birimine derhal bildirimde bulunulur. Bu bildirim üzerine ilgili pasaport birimlerince pasaportlar iptal edilir.

(3) Birinci fıkra kapsamında kamu görevinden çıkarılanlar, varsa uhdelerinde taşımış oldukları büyükelçi, vali gibi unvanları ve müsteşar, kaymakam ve benzeri meslek adlarını ve sıfatlarını kullanamazlar ve bu unvan, sıfat ve meslek adlarına bağlı olarak sağlanan haklardan yararlanamazlar.

FETÖ SORUŞTURMALARI SÜRÜYOR

Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli FETÖ’cü militanların tespiti için çalışmalar ise sürüyor. Gerek emniyet birimleri, gerekse kurumlar içerisinde FETÖ ile bağlantılı kişilerin tespiti için soruşturmalar derinleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da talimatı ile birlikte sonuçlar ne olursa olsun kamuya sızmış FETÖ ile bağlantılı tüm personel ihraç edilecek.

PERSONEL EKSİKLİĞİ YAŞANMAYACAK

Kamuda personel açığı yaşanmaması için gerekli çalışmalar da sürüyor, EGM polis alımı, Adalet Bakanlığı Hakim ve Savcı, sözleşmeli ve kadrolu personel istihdamı, Sağlık Bakanlığı ise yeniden aldığı 11 bin kadro ihdası ile gündeme gelirken, Milli Eğitim Bakanlığı 15 bin sözleşmeli öğretmenin istihdamı ile ilgili süreçte sona geliyor, yine sene sonuna kadar bir çok bakanlığa personel alımı yapılacağı biliniyor.

TSK’DA PİLOT AÇIĞI KAPATILACAK

15 Temmuz FETÖ darbe girişimine katılan hain pilotların ihraç edilmesi ve daha önce çeşitli nedenlerle TSK’dan ayrılan pilotların yarattığı açık için düğmeye basıldı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın da darbe girişiminden sonra dile getirdiği, pilot alımı süreci başladı. Ayrıca Askeri liselerin kapatılması ve harp akademilerinin mezun vermemesi ile ilgili oluşacak subay açığının kapatılması için de çalışmalar sürüyor. Milli Savunma Bakanı konu ile ilgili olarak “sözleşmeli subay alımı ya da tezkere bırakma yöntemi” ‘nin olabileceğini belirtmişti.

Kamu personeli haberlerinden, gündemdeki gelişmelerden ve dahasından anında haberdar olabilmek için kamupersoneli.net’in mobil uygulamasını hemen şimdi ücretsiz indirin.

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Bu içeriğin tüm hakları saklıdır. İzinsiz ya da kaynak gösterilmeden başka sitelerce yayımlanması halinde hukuki süreç derhal başlatılacaktır…

Bir Yorum

  1. "Militan" mı? Sendikaya üye olanların hepsi "terörist" oldu vaybe. O "militanlara" temmuz ayına kadar sendika paralarını yatıran başbakanlık, milli eğitim bakanlığı, il milli eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim, mal müdürlükleri, okul müdür, müdür yardımcıları ve okul muhasebe memurları teröre yardım yataklık ve destekten hepsinin görevden alınması gerekmez mi?