Kamu Personelleri

Memurlara Kılık Kıyafet Özgürlüğü İçin Son Adımlar

Kılık kıyafet konusunda memurlara müjdeli haberin gelmesine ramak kaldı. Memurların kılık kıyafet yönetmeliğinde bilindiği üzere saç , sakal ve bıyık tarifleri bulunuyor bu tariflerin ortadağa kalkacağı söyleniyor. Sabah Gazetesi’nden Faruk Erdem’in yaptığı araştırmaya göre detaylar şu şekilde olacak.

Memurlara Kılık Kıyafet Özgürlüğü Geliyor

Bilindiği üzere memur sendikaları da bu konuda hükümetle çeşitli görüşmelerde bulunuyordu. Yıllardır alışagelmiş kravat zorunluluğunun ortadan kalkacağı ve memurlar saçlarını aşırıya kaçmamak kaydıyla uzatabilecek.Memurlar Sakal Bırakabilecek mi? evet memurlar sakal bırakabilecek yalnız yine aşırıya kaçmama şartı konulacak. Yani göbeğine kadar sakalı olan bir memur görmek mümkün olmayacak. Sakal bırakma konusunda herhangi bir tarif yok dileyen memurun top sakal bırakma imkanı da olacak.

Memur Saç Uzatabilecek Mi?

Memurların kılık kıyafet yönetmeliğinde “Kulak ortasından aşağıda favori bırakılmaz. Saçlar, kulağı kapatmayacak biçimde ve normal duruşta enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilir, temiz bakımlı ve taranmış olur. Her gün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz. Bıyık tabii olarak bırakılır, uzunluğu üst dudak boyunu geçemez. Üstten alınmaz, yanlar üst dudak hizasında olur, alt uçları dudak hizasından kesilir” ifadeleri yer alıyor. Yapılacak düzenlemeler sonrası yönetmelikte bulunan bu ifadeler ortadan kalkacak.

Kadın Memur Kot Pantolon Giyebilecek

Mevcut yönetmelikte kadınların kılık kıyafet sınırları şu şekildeydi “Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile streç, kot ve benzeri pantolonlar giyemez. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz..” bu düzenlemeden sonra kadın memurlar kot pantolon giyebilecek.

Memurlar İçin Düzenlenen Kılık Kıyafet Yönetmeliği Tasarısı Tüm Meslekleri Kapsamıyor

Bazı meslekler bu düzenlemenin dışında kalacak, uniforma giymeleri zorunlu olan polisler, hakimler, askerler vb. için mesleki kıyafet kurallarında herhangi bir değişiklik olmayacak.
Bazı kamu kurum ve kuruluşlarında işin ve yerin duruma göre giyilecek eşyanın tipi, modeli, rengi ile kurumda bulunan üst yöneticinin onayının alınması gerekecek. Örnekle açıklayacak olursak sağlık çalışanları beyaz renk giymek durumundaysa bu kurallara uygunluğu amirler denetleyip , belirleyecek.

Konu hakkındaki gelişmeleri kamupersoneli.net olarak takip etmeye devam edeceğiz.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. Gravat denilen zulümden kurtarsınlar bizi yazın 4 ay takmıyoruz zaten bir şey oluyor mu?

  2. sakal serbest olsun artık her zaman traş olmak istemiyoruz

  3. Traş ve kravat muslumana gavur işkencesi yasaklar ılkellik. ..

  4. Daha 3 ay önce.bıyık yüzünden ceza almış biri olarak yaşasın özgürlük kahrolsun yasaklar. Tek tip insan modeli rusya ve çin gibi komimizm eseri bir uygulamadır. Serbest olursa bir an önce inş utanacak bana ceza verenlere kapak olacak :)

  5. Erkek personelde kot ve gömlek yerine tişort giyebilecekmi? bu konuda hiç bir bilgi yok yada ben anlamadım. Bayanlara serbest ama erkeklere bir şey belirtilmemiş. bilen varsa sevinirim.

  6. Ben zaten memur sen'in sivil iteatsizlik eylemiyle birlikte, fiilen yasakları kaldırdım. Onların tek tip insan yetiştirme faşizmine dur dedim.Prangası olandüşünsün. Tabi ki de, en büyük pranga, zihinlere vurulmuş olandır…

  7. Medeni kanunun isviçreden olursa yularında fransadan kravat olur. İşin yoksa durmadan ütü yaptır.işkence, başka bir şey değil.Medeniyetle alakası yok. Bugün katliam yapan canavarlarda takım elbise.

  8. Bu yasa ne zaman çıkacak merakla bekliyoruz. top sakalın haricinde ayrıca kirli sakal olsa daha güzel olur, top sakal müslümana yakışmaz. yakışık alan şey, sakal bırakmak ve traş zulmünden kurtulmaktır.

  9. Tek bir sözüm var belki saka gelir belki gercek gün oluyor köpük alacak tras bucagı alacak param olmuyor tras olmadan işe gidemeyio yalan söyleyip izin alıyorum bu yasak kalksın artık ilk okul cocuklarında bile kılık kıyafet serbest ayıptır günahtır yahu

  10. arkadaşlar hala haber yok bilgisi olan varmı sakal serbestliği ile ilgili haberleri

  11. Her gün traş olmak cildi bozuyor sakalımız var diye işimizi yapmıyor muyuz arkadaş. Yok ayırt edilemezmiş yaka kartı takalım bak nasıl ayırt ediliyoruz.

  12. Şu haberde bir gelişme yok mu hala? Yeter, jiletle yüz kazımak nedir? Sakal serbest olsun artık.

  13. Son gelişmeler nelerdir acaba bilgi verebilir misiniz? Lütfen artık bu kılık kıyafet yönetmeliği değişsin. Ve erkeklere de kıyafet serbestliği gelsin. Ümitle bekliyoruz.

  14. Bu konu hakkında bir gelişme yok mu yeni yılda sakal bırakmak istiyoruz artık

  15. arkadaşlar son bilgiye göre 01.ocak 2017 tarihinde yürürlüğe girerek bu tarihden itibaren serbest olmustur

  16. Arkadaşlar merak ediyorum bu çağdışı kılık kıyafet yönetmeliği kamburunu daha ne kadar sırtımızda taşıyacağız? Tüm dünya uzaya uçtu biz hâlâ yok kıl'dı yok tüy'dü peşinde saçmalıyoruz. 15 Temmuz darbecileri bile kılık kıyafet yönetmeliğine en fazla uyarak, kendini gizleyerek kariyer yapan statükoculardan çıkmadı mı? Devlete sadakatin ölçüsü kravat, takım elbise, saç s ise Karlov'u katleden hain en iyi memur görünümünde.