Kamu Personelleri

Memurların Çalışma Saatleri Ne Zaman Değişecek?

Ülkemizle birlikte bir çok dünya ülkesi yaz saati uygulamasına geçiyor.

Saatlerin 1 saat ileri alınmasından sonra memurların mesai saatlerinde de değişiklik meydana gelecek. Memur mesai saatleri de gelecek haftadan itibare değiştirilecek. Enerji tasarrufu nedneiyle uygulanan yaz saati uygulamasıyla birlikte mesai saatleri 08:30-12:00 , 13:00-170 olarak düzenlenecek. İstanbul valiliği tarafından da açıklanan mesai saatleri 28 mart 2016 tarihinden itibaren geçerli olacak. 

Yaz Saati Uygulamasına ne zaman geçilecek?

Türkiye ve bir çok dünya ülkesi yaz saati uygulamasına 26 Mart Cumartesi gecesi geçilecek. Söz konusu gece 03:00’te saatler 1 saat ileriye alınacak ve saat 04:00’ı gösterecek. 

Yaz Saati Uygulaması Neden Yapılıyor?

Yaz saati uygulamasının amacı tüm dünya ülkelerinde de olduğu gibi gün ışığından daha fazla faydalanmak ve verimi arttırıp , enerji tasarrufu sağlamaktır. 

Kış Saati Uygulamasında 16:30 olan mesai bitim saati 17:00 olarak değiştirilecek. Memurların mesaisi 17:00’de sonlanacak. 

Kış saati uygulaması boyunca 08:00’de iş başı yapan memurlar sabah 08:30’da işlerinin başında olacak. Kış saati uygulaması 4,5 ay kadar sürdü. Bu sene kış saati uygulamasına 25 Ekim’de geçilmedi. 1 Kasım genel seçimleri nedeniyle ertelenen kış saati uygulaması 8 kasım’da gerçekleşmişti.

Kamupersoneli.net adresinin forumu siz değerli ziyaretçilerimizin yoğun istekleri doğrultusunda açıldı. Forumu ziyaret edebilir, çeşitli konularda tartışmalara katılabilir, fikirlerinizi belirtebilirsiniz.

Kamupersoneli.net