Kamu Personelleri

Memurların Tazminat Düzeni

Memur tazminat alırken ay farkı fazla veya az olan kişiler arasında bulunan farktan dolayı alacağı tazminat oranlarında değişim oluyor.  Değişim oranı kadro farkı olduğu durumlarda  da devrede oluyor. Memurun alacağı düzenleme nasıl belirleniyor işte o belirleme koşulları ;

657 ‘ ye tabi çalışanlar için Kanunu hükümleri incelendiğinde aylık olarak alan ve kadro dereceleri ile kazanılan hak  ay olarak daha az olan Devlet memurlaru olarak çalışan kişilerin maaşlarında hesaplama yapılırken zam ve tazminat ödemeleri ile ilgili farklı durumlar olmaktadır.

Memuriyette görev alan kişilerin kazanılan hakları ile seviye durumundan yükselebilecekleri kademeler 657 dikkate alınarak eğitim durumları ile karar alınmıştır. Yapılmış olan bu düzenleme ile yükseköğrenim mezunları kademelerde yükselmek istedikleri zaman bir sınırlama bulunmuyor fakat yükseköğrenim mezunu olmayan devlet memurları ise yükselmek istediklerinde onlar için belirlenmiş olan sınıra tabi tutuluyorlar.

657 ‘ ye tabi  olan Devlet Memurları bulunmuş oldukları unvana göre en yüksek olan kadroda görevini devam ettiren Devlet memurları kazanılmış olan hakları ile  aylık dereceleri dikkate alındığında ilerleme durumu dikkate alınmadan aylık olarak alınan maaş ödemeleri ile ilgili zam ve tazminat hesaplanması kadro seviyesine bakılarak hesaplama yapılmaktadır. Bu aylık derecesi yükselmiş olan memur yükselme durumuna göre zam ve tazminat durumundan faydalanamaması etkenleri ile gibi problemler ile karşılabilirler.

Kamupersoneli.net