Kamu Personelleri

Memurların ve Memur Adaylarının Gözü Kulağı Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda

Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanıyor. Bugün (15 Ağustos 2016) tarihinde toplanacak Bakanlar Kurulu Toplantısı’na Orgeneral Hulusi Akar’ında katılması bekleniyor. Bakanlar Kurulu’nun gündeminde kamudaki FETÖ’cülerin tasviyesi, TSK yapısındaki değişiklik, kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak istihdam, terörizm ve ekonomideki önemli gelişmelerin yer alacağı öğrenilirken, kamu kurum ve kuruluşlarına yeni istihdam müjdelerinin gelmesi de bekleniyor. 

Başbakan Talimatı verdi MEB Harekete Geçti

Bilindiği gibi Kamu kurum ve kuruluşlarından atılacak olan memurların yerine yeni personel istihdamının önünü açmak için OHAL sonrası çıkarılan KHK’ler ile bütçe sınırlaması geçersiz kılınmıştı. Yine Başbakan Sn. Binali Yıldırım’ın talimatı ile MEB’de oluşacak personel açığının önüne geçilmesi için 15 bin sözleşmeli personel alımı yapılması yönünde karar alınmış ve Milli Eğitim Bakanlığı kısa süre içerisinde ilana çıkmıştı. Kamu kurum ve kuruluşlarında FETÖ’cülerden boşalacak yerlere yeni alımların yapılacağı yönünde sık sık açıklamalar geliyor.

Bakanlar Personel Alımı Müjdelerini Bir Bir Veriyor

Kısa zaman önce Sağlık Bakanı Sn. Recep Akdağ ve İçişleri Bakanı Efkan Ala personel alımı yapacaklarını dile getirmişti. İçişleri Bakanlığı’nın hali hazırda 10 bin polis alımı için ilanı bulunuyor. Adaylar tarafından merakla beklenen bir diğer personel alım müjdesi ise Adalet Bakanlığı’nın 3 bin zabıt katibi alımı, konu hakkında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Şubat Ayında müjdeyi vermiş fakat gerek gündemin yoğunluğu, gerekse personel istihdamı için gerekli alt yapının oluşmaması nedeniyle ilana çıkılması günümüze kadar sarkmıştı.

Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda Kamuda Açığa Alınan Personellerin Durumu Görüşülecek

FETÖ bağlantılı olduğu şüphesiyle kamuda açığa alınan personellerin durumuda Bakanlar Kurulu Toplantısı’nın gündeminde olacak. Gerek Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan, gerekse Başbakan Binali Yıldırım, suçsuz personelin görevine iade edileceğini dile getirmişti. Kamu da açığa alınan personel sayısı 70 binin üzerinde, memurluktan atılanların sayısı ise 5 bin civarında…

Kamupersoneli.net Özel Haber | Ankara

Bir Yorum

  1. hep öğretmen sağlıkçı diyorlar.merkezi ve açıktan alımlarla öğretmen haricinde binlerce kpss b ile memur alınıyor hiç bunlardan açığa alınan atılacak olan yok mu o kadrolardan niye söz edlmiyor o kadroları kimseye yedirmeyiz,.merkezi alım kadro sayıları artırılmalı,son 5-6 senedir malum kadrolar kuş olup kanatlanmıştı.