Kamu Personelleri

Mülakatla Alımlarda Garibanlar Elenmektedir

Erzurum’un Aziziye ilçesine AK Parti ilçe başkanı olarak Selim ALAK atandı. Daha sonra bu kişinin 17/25 Aralık sonrasına ait skandal paylaşımları ortaya çıkınca da tekrar istifası istendi ve o kişi görevi bıraktı. Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ise konuyla ilgili olarak “İstifa yetmez. Yerel referansı veya önceden uyarı varsa buna rağmen atayan da hesap vermelidir.” açıklamasını yaptı.

Personel Alımlarında  Gözden Kaçanlar Olabilir

Teşkilatta gözden kaçan durumlar olması doğal ama kimin referans olduğuna da bakmak gerek. Ama bizim konumuz personel alımları. Mülakatla personel atamalarda da buna benzer olayların sıkça yaşanması muhtemeldir. Yani referansa göre bir değerlendirme yapıldığında yanlış kararlar alınma durumu ortaya çıkmaktadır. FETÖ’cüleri elemek için güvenlik soruşturmaları yeterli olacaktır. Mülakatlarda mağdur garibanlar olmaktadır, garibanlar mülakatlarda elenmektedir. Bunun için mülakatların kaldırılması gerektiğini savunuyoruz.

Mülakat Mağdurları Çare Arıyor

Son yapılan öğretmen atamasından sonra mağdur olduğunu düşünenler CİMER, BİMER ve farklı yollarla mağduriyetine anlatmaya çalışıyor ancak atamalar yapıldığı için herhangi bir işlem yapılamıyor. Mağdurların derdini anlatacağı bir birimin olmaması, mülakatın doğasında elenmek var mantığı yüzünden garibanlar kaderine razı olmaktan başka bir şey yapamıyor. 

Zeki KARA (zekikara@kamupersoneli.net) / Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Dibine kadar haklısın haber mutlakatta gariban çilesi bı milletvekili oğlu kızı ol bakalim

  2. Aslında bizler mülakat kaldırılsın demiyoruz hakkıyla yapılsın şunun bunun tanıdığı değil gerçekten o görevi yapabilcek vatan millet sevdalısı olanlar işe alınsın.. Bu konuya devlet büyükleri bi an önce el atmalıdır ve torpil denen illet şey her kurumda tamamen ortadan kaldırılmalıdır..

  3. 2009 da mezun oldum liseden 2011 de hem üniversiteyi kazandım hemde sürekli kpss ygs sınavlarına girdim. Polislikte, gardiyanlikta, katiplikte vs. Kpss puanlarım da 87 86 ygs puanı da 350 olmasına rağmen girdigim 15 ayrı mülakattan geri döndüm. Üniversite bitti şimdi tekrar gireceğim daha kaç sefer girmem gerekir bilmiyorum, şu lanet mülakat olayı nerede canıma tak edecek bilmiyorum. Yazılı sınavlarda kalsam agzimi bile açmam şu mülakat olayı insani gerçekten yoruyor. Çok arkadaşım torpil kullandı şimdi çatır çatır utanmadan maaşlarını yiyorlar yesinler bakım nasrettin hoca misali ye kürküm ye.

  4. ilahiyatçı arkadaş
    mülakatın olduğu her yerde torpil vardır
    sen komisyon üyelerinin Hazreti Ömer deki adalet anlayışına sahip olduğunu mu sanıyorsun
    güldürme beni
    :)))

  5. Siz surekli buni dile getiriyosunuz bu yüzden bizim icin bi umut oluyo birileri sesimizi duyar die

  6. Teşekkürler kamu personeli lutfen !!! sessiz çoğunluğun sesi olmaya devam edin mulamülakatlar kaldırılsın…

  7. Çok teşekkürler kamu personeli . Yanımızda olduğunuz için Allah razı olsun. Olan hep garibana oluyor zaten

  8. Mülakat istemiyoruz hakaniyetli alım olsun istiyoruz.yüksek puanlarla atanmayi beklemekteyiz

  9. Mükafatın hiç adaletli bir yanı yok adam kendi görüşüne göre karar veriyor.
    Güya adaletsizliği ortadan kaldırmak için yapılan bir uygulama.

  10. mülakat değil adalet istiyoruz. kpss merkezi alımla memur alımı yapılmalıdır. tercihlerimizle yerleşmek istiyoruz. sözleşmeli dahi olsa bu şekilde yapılmalıdır.

  11. teşekkürler kamupersoneli.net milletin sesi olmada müthiş bir performans sergiliyorsunuz.

  12. Hakka göre alım istiyoruz; dayıya, amcaya göre alım istemiyoruz. Kpss yeterince zorlu bir süreçken 84,6 ile hala atama bekliyoruz.#Adaletistiyoruz#

  13. Hak adalet istiyoruz, herkes puanla yerlessin mulakatla değil.

  14. Bizim Allah'tan başka dayanağımız yok.Mülakat değil adalet istiyoruz.Mülakatta karşımızdaki insanların iki dudağın arasındaki kelimelerlemi kaderimiz belirlenecek yazık günah değilmi bize

  15. Birileri referansi saglam diye önünde alim.icin sirada bekleyenleri ezip geciyor.o arka siradaki arkadaki garibanlarin hakkini kim verecek.suphesiz Allahtan.adeletlisi yok su dünyada Allah kimsenim hakkini.kimsede birakmaz.. herkes yaptigi adaletsizligin karşılığını elbet birgün görecek..