Kamu Personelleri

Nüfus Müdürlüğüne 1500 Personel Alım İlanı Bekleniyor

Maliye Bakanı AĞBAL, İçişleri Bakanlığının artan yoğun talep karşısında ilave personel talep ettiğini ve Maliye Bakanlığı olarak da bu artan talep karşısında İçişleri Bakanlığına 1.500 kadar sözleşmeli personel konusunda gerekli kararı aldıklarını açıklamıştı. Bu açıklamanın üzerinden yaklaşık 1 ay geçmiştir, personel alımına yönelik yeni bir açıklama yapılmamıştır.

Lisans ve Ön Lisans Mezunlarından Personel Alımları Yapılmalıdır

Nüfus Müdürlükleri uzun süreden beri personel alımı yapmamaktadır. Personel ihtiyacının olduğunu herkes kabul etmektedir. İstihdam Seferberliği kapsamında Nüfus Müdürlüklerinin KPSS ile lisans ve ön lisans mezunları arasından personel alımlarını bir an önce yapmalıdır. Yüksek puanla atama bekleyen memur adaylarımız var. Maliye’nin bir an önce atama izinlerini vermesi, nüfus müdürlüklerinin de alımlara çıkması faydalı olacaktır.

Personel Alımıyla İlgili Resmi Açıklama Yok

Nüfus Müdürlüğü’ne 1500 personel talebi olduğu Ocak ayında açıklanmıştı. Ancak Maliye Bakanlığı’nın bu alıma sıcak bakmadığını öğrenmiştik ve havuzda bulunan diğer kurumlarda norm fazlası olan memurlardan atama yapılması, naklen personel alınması yönünde bilgiler gelmeye başladı. Sendika yetkilileriyle yaptığımız görüşmede de 1200 personel talebinin olduğu ancak Maliye’nin onay verip vermeyeceği belli değil denilmişti. Bütün bu gelişmelerden sonra Maliye Bakanından sözleşmeli personel alımı kararı aldık açıklaması geldi. Bunun dışında yeni bir gelişme de yaşanmadı.

ÖZETLE; Nüfus Müdürlüklerine personel alımı yapılıp yapılmayacağı net olarak belli değildir. Maliye Bakanı Naci AĞBAL’ın açıklamalarına güveniyoruz. Yakın bir zamanda personel alımı için ilana çıkılmasında fayda olduğunu düşünüyoruz. Yüksek puanlı adaylar halen işsizdir. Nüfus Müdürlüğünün de istihdam seferberliğine katılması, personel açıklarının kapatılması önemlidir.

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Pardon ama alimlar hep lisans onlisans ortaogretimliler bosunami girdi sadece saglikcilara yaradi biz ticaret meslek liseleri beklemedeyiz

  2. tapu kadastro mezunları olarak 2016 yılında söz verilen 1500 kişilik personel alımını heyecanla bekliyoruz.yıl 2017 oldu mart ayına girdik daha fazla geciktirilmemeli.hemen personel alınmalıdır tapu kadastro müdürlüklerine.

  3. Ne olur yaş Sınırı olmasın. Bu yaş sınırından dolayı atanamıyoruz. Sayin yetkililere sesleniyoruz. Bizi anlayın lütfe. Bu soruna bir çözüm bulun yaş sınırı kalksın lütfen.

  4. Yetkililere sesleniyorum.düz lise mezunuyum lütfen bizede bir kapı açın.

  5. Şu yaş sınırını kaldırın eşim dört üniveste mezunu boş geziyor bireleri sesesimizi duysun artık yeter ;"-(

  6. Yüksek puan alanlar bile yaştan tercih yapamadılar sistem hata veriyor ptt vs diğer kurumlar hakları yendi dirsek çürüttüler yani kpss sınavına girerken yaş sınırı yoktu neden yerleşemiyorlar yüksek puan alanlar

  7. saglikcilar a yaramadi bir att olarak 63 kisi alindi ortaogretim hala atama bekliyoruz

  8. Ortaöğretim mezunları ne olacak. Madem alım yapmayacaklar sınavıda lisans ve önlisans mezunlarına yapsınlar

  9. Lise mezunları da bu haberi bekliyor dikkatinize sayın yetkililer PTT ye de alınmadı lise mezunları lütfen biraz da lise mezunlarının önünü açın

  10. bu zamanda lise mezununa iş beklentinizin olması garip doğrusu, yüksek lisans mezunları bile işsizken, lisans mezunları asgari ücrete çalışırken…

  11. Orman ve Su İşleri Bakanlığı niye hala bir açıklama yapmıyor kadrolar ile ilgili istihdam seferberliğine katılmayacak mı yoksa 2017 yılı performans planlamasında 1100 personel alımı planlanmaktadır yazıyordu ne zaman açıklama yapılacak orman mühendisleri olarak artık bir açıklama bekliyoruz müjde bekliyoruz..!!!

  12. önlisans mezunuyum kara kara geleceğimi düşünüyorum. ben 28 yaşındayım çalışmıyorum, hayallerimi her yıl ertelemekten bıktım.

  13. ya onlisa s mezunları okuyan değilmi lütfen bizleride kadrolariniza alın umutla bekliyoruz oyle

  14. Önlisans adalet mezunuyum f klavye,bilgisayar operatorlugu, sağlık yönetimi,takım çalışması ve birçok sertifika ve belgelerim var ama hala işsizim nerden başvuru yapabilirim yardımcı olan olursa sevinirim tesekkurler

  15. Tarim makinaları önlisans mezunuyum.atama bekliyoruz. Bakanım duyun sesimizi.artık şu kadrolar açılsın beklemekten yoruldum artık.yaş sınırı olmasın.uzun yıllar bekleyip sonrada yaş sınırına takilmak istemiyoruz.

  16. Lise mezunuyuz diye ölelim mi yani..hic bir şekilde ortaöğretim olarak memur alımı yapmıyorsunuz yazık yani..aldigimiz puanlara yazık..

  17. çocuk gelişimi bölümü önlisans mezunlarınıda kamuya alsınlar işe ihtiyacım var bukadar emek verdim okumak iiçin şimdi alım yok illaki bölüm şartı aranıyor madem alım yok bu bölüm kaldırılsın

  18. Girmedigim bi sinav kalmadi 27 yasindayim sadece umut satiyorsunuz suriyelileri alin ise vaz gectim artik alsanizda gitmeyecem yurt disinda calisip memlekette para yiyecem ulan omrumun yarisi memurluk beklemekle ugrasmakla gecti zqten snvlara girmyrm. beklemiyrmda ..

  19. 27 yasindayim ve omrumun yaeisi memur olamak icin ugrasla gecti yaziklar olsun yurt disina gudip orda caliscam trkyeye tatile gelcm suruyelileri alin memur yapin bari nezmn evlncz cocuk faln vay bee