Kamu Personelleri

Numan Kurtulmuş'tan Kamu Personeli Açıklaması " Elimizde 70 Bin Dosya Var"

 Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatlı oldukları gerekçesiyle görevden alınan kamu çalışanlarına ilişkin, “70 küsur bin dosya var, bunlar tek tek inceleniyor. Bu haftaki kararnameyle birlikte Türk Silahlı Kuvvetlerinden atılan bazı subayların, ikisi general olmak üzere, tekrar görevlerine iadesi kararlaştırıldı. Yani titizlikle, bir kuyumcu hassasiyetiyle üzerinde duruluyor. Kimsenin, gerçekten kurunun arasında yaşların yanmamasına gayret ediyoruz.” dedi. 

Kurtulmuş, NTV’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve soruları cevapladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın, ABD ziyaretinin ardından Bakanlar Kuruluna bilgi verip vermediğine ilişkin soru üzerine Kurtulmuş, ziyaretin, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in iadesiyle ilgili yeni bir adım olduğunu belirtti.

Bu görüşmelerde 15 Temmuz sonrasındaki somut ilave delillerin ortaya konulduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, daha önce yapılan bütün resmi görüşmelerde, “Bu adamı ya bize iade edin ya geçici tutuklayın. Siz bu adamı boşta bu şekilde bırakırsanız hala konuşmaya devam ediyor, hala dağılmış olan çetesini, örgütünü toparlamaya çalışıyor, talimatlar veriyor, tehditlerde bulunuyor Türkiye hükümetine, Türk devletine. Dolayısıyla bu adamı izole edelim. Bir dost olarak, müttefik olarak sizden beklentimiz, Türkiye düşmanı bu adamın izole edilmesidir. İzole edilmesinin yolu da geçici tutuklamadır.” dediklerini anımsattı.

ABD’li yetkililerin bu talebe karşılık ‘Bu bir süreç meselesidir.’ dediklerini anlatan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

“Biz de onlara şunu söylüyorduk, ‘Evet süreç meselesi olduğunu biz de biliyoruz ama biz sizden niyetinizi görmek istiyoruz.’ Şimdi Türkiye, Amerikalı yetkililerin niyetini açıkça ortaya koyabilecekleri yeni bir kartı ortaya koymuştur. Yeni bir dosyadır, deliller fevkalade olgunlaşmış delillerdir. Evet, iadesi sürecinin uzayacağını biliyoruz ama bunu izole edin, geçici olarak tutuklayın.’ Ben bundan sonra Amerikalıların şu noktaya doğru hızla geldiğini düşünüyorum, ‘Ya 79 milyon ya bir tane terörist başı.’ Bu tercih Amerikalıların. Belki seçim atmosferi olması bazı adımları da geciktiriyor, isteksiz, gönülsüz adımlar atılmasına vesile oluyor. Olabilir ama seçimden sonra kim kazanırsa kazansın bu sürecin hızlanması, Amerika’nın menfaatleri bakımından doğru olan yoldur.”

Kurtulmuş, bu konuda yapılan her görüşmenin kaydedildiğini, ilgili bürokratlara ve ABD Başkanı Obama’ya da iletildiğini dile getirdi.

“11 Eylül saldırısını planlayanlar Türkiye’de ikamet etse ABD’lilerin hissedeceklerinden daha fazlasını Türk vatandaşları ve yöneticiler olarak bizler hissettik.” diye konuşan Kurtulmuş, bu noktada pozitif bir noktaya gelindiğini, sürecin hızlanacağını düşündüğünü ifade etti. 

– “Türkiye’de ‘FETÖ mağdurları’ diye bir şey yoktur”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “FETÖ operasyonlarında mağduriyetlerin oluştuğu” yönündeki ifadelerini de değerlendiren Kurtulmuş, “Türkiye’de ‘FETÖ mağdurları’ diye bir şey yoktur ama FETÖ’nün mağdur etmeye kalktığı 79 milyon vatandaşımız vardır. Eğer bir mağduriyetten bahsedeceksek, 246 şehidimizin ailesinin, çevresinin mağduriyeti söz konusudur. 2 bin 194 yaralımızın ve ailelerin, 79 milyonun mağduriyeti söz konusudur. Eğer bu adamlar başarılı olsaydı Sayın Kılıçdaroğlu böyle bir demeç verecek siyasi zemini bulamayacaktı. Bu örgütün yanında, sağında, solunda, içinde, kenarında kim varsa bunun hesabını verecek ama bunlarla ilgili, irtibatlı olmayan kimse korkmasın, onlar da düzeltilecek.” diye konuştu. 

– “Kurunun arasında yaşların yanmamasına gayret ediyoruz”

Milli Eğitim Bakanlığının 5 binin üzerinde öğretmenin göreve iade edilmesine karar verdiğini anımsatan Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“70 küsur bin dosya var, bunlar tek tek inceleniyor. Bu haftaki kararnameyle birlikte Türk Silahlı Kuvvetlerinden atılan bazı subayların, ikisi general olmak üzere, tekrar görevlerine iadesi kararlaştırıldı. Yani titizlikle, bir kuyumcu hassasiyetiyle üzerinde duruluyor. Kimsenin, gerçekten kurunun arasında yaşların yanmamasına gayret ediyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP’li arkadaşlar, FETÖ’nün algı operasyonuna destek olacaklarına varsa ellerinde bilgi belge, bunları bizlere ulaştırsınlar, ilgili yönetim birimlerine ulaştırsınlar. Hakkında yanlışlıkla bir işlem yapılmış ya da birisi yanlış bilgi vermiş, yanlış ihbarda bulunmuş, bunlar varsa temizlenir ama inanın ki bu geniş operasyonun içerisinde gerçekten bir şekilde gadre uğramış dediğimiz insanların sayısı oldukça azdır. Ama onları da gidermeye gayret ediyoruz.”

– Yenigün Haber ve Yayıncılık Grubu’na yönelik soruşturma

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Yenigün Haber ve Yayıncılık Grubu’na yönelik soruşturmaya ilişkin soru üzerine soruşturmanın başlangıcının Cumhuriyet Vakfı’yla ilgili yapılan birtakım araştırmalar olduğunu, sonrasında ilgili yazar ve yöneticilerin bir kısmıyla ilgili, bu örgütlerle irtibatlı olduklarına dair emareler üzerine soruşturma başlatıldığını söyledi.

Kurtulmuş, “Ortada örgütlerle bir bağlantı yoksa zaten bir aklanma olacaktır. Şu anda bir tutukluluk kararı yok, bir mahkumiyet kararı yok, dolayısıyla devam eden bir süreç ama örgütlerle irtibat ya da örgüt üyesi olmasa da onların işine yarayacak yayınlarda bulunmak gibi bir suçlamayla savcılık bu soruşturmayı başlatmış. Hep beraber bakacağız, göreceğiz. Siyaset olarak biz de herhangi bir haksızlık yapılmasını isteyemeyiz ama bu soruşturmaların tamamlanmasını bir görmemiz lazım.” dedi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’a yönelik silahlı saldırıya ilişkin olarak Kurtulmuş, olayın hemen ardından saldırıyı kınadıklarını ifade etti. 

Tezcan’a, CHP camiasına ve Tezcan’ın ailesine bir kez daha geçmiş olsun dileklerini ileten Kurtulmuş, “İnşallah en kısa zamanda Bülent Bey aramıza tekrar gelecektir. Allah korumuş, bundan sonrasıyla ilgili de bütün bu saldırının arkasının ortaya çıkarılması, kimler bu saldırının içindeyse bunların da hesap vermesini temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu. 

– Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine görevlendirme 

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığına yapılan görevlendirmeye ilişkin eleştirilerin hatırlatılması üzerine Kurtulmuş, HDP’ye, ısrarla terör örgütü PKK’nın gölgesinden çıkmasını tavsiye ettiklerini vurguladı.

HDP’nin birçok belediyede yüzde 70, yüzde 80 hatta daha yüksek oranda oy aldığını aktaran Numan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

“Belediyelere HDP’li seçmenler, çukur kazsınlar, içine bomba yerleştirsinler, bomba yerleştiren militanları oraya taşısınlar, bombaları kamyonlarıyla taşısınlar, iş makineleriyle bu terör gruplarına yardım etsinler diye oy vermedi. Mesele bu kadar açıktır. Dolayısıyla bizatihi HDP’nin teröre desteği, HDP’nin kendisine oy veren insanların iradesinin zıddına bir harekettir.”

KAMUPERSONELİ.NET – AA