Kamu Personelleri

Önce KHK, Sonra Personel Alım İlanları

 28 Haziran 2016 tarihli haberimizde Kamuya personel alımlarında ve mevcut personeller için güvenlik soruşturması ve araştırması olacağını yazmıştık. Haberimiz için tıklayınız  . Bakanlar Kurulu’nun çıkardığı KHK’yle hem ilk atamalar için hem de mevcut memurlar için adımlar atılacak.

Derin Bir Güvenlik Soruşturması Olacak

İster merkezi yerleştirmeyle ister mülakatla alımlarda hatta taşeron personel alımında bile derin bir güvenlik soruşturması yapılacak. Terör örgütleriyle en ufak bir yakınlığı tespit edilenler kamuya alınmayacak. Bunun için yasal düzenleme nihayet çıktı.

Mevcut Kamu Personelleri Soruşturulacak

FETÖ’yle ve PKK’yla bağlantısı olan kamu personelleri açığa alınmaktadır. Disiplin soruşturmasının ardından kamudan kesin olarak atılacaklardır. Kamuda çalışan kadrolu, sözleşmeli, taşeron tüm personellerin bağlantıları araştırılacak. Kamu personelinin ailesi, ikametgahı, hesaplarındaki hareketlilik hepsi araştırılacak.

Yeni İlanlar KHK’den Sonra Gelecek

Kamu personeli atamaları kaldığı yerden devam edecek ancak Kanun Hükmünde Kararnameden sonra yeni ilanlar çıkmaya başlayacak. Kamu kurumlarındaki temizlik de hız kazanacak. Vatanını ve milletine bağlı KPSS mağdurlarının kamuya girmesi sağlanacak. 
 

 Özel Haber

NOT: Kamupersoneli.net tarafından hazırlanan bu haber  “www.kamupersoneli.net” şeklinde aktif link verilmeden kesinlikle kullanılamaz. Aksi takdirde tüm yasal girişimler yapılacaktır. 

Bir Yorum

  1. 2014 KPSS puanlarımız boşa gitti.şimdiye kadar vatanın ekmeğini yiyip ihanet edenler yüzünden bir iş sahibi olamadık.Her yere onlar yerleşmiş

  2. CanIm cumhurbaskanIm malum örgüt yüzünden vatanImIza hizmet etme sansI bulamadIk,memur alIm yasInI ne olur 45-50 lere yükseltirmisiniz