Kamu Personelleri

Personel Alımında Standart Yok: Aynı Unvanda İki Farklı İlan ve İki Farklı Kurum

İçişleri Bakanlığı 1545 sözleşmeli büro personeli alımı için başvuruları almaya başladı. Bir süre önce de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 193 büro personeli ilanına çıkmıştı.

Aynı istihdam tipinde ve aynı unvanda iki farklı kurumun personel alımında farklı uygulamalara gittiği gözükmektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu Büro Personeli Alımı (193 kişi)

İçişleri Bakanlığı Büro Personeli Alımı (1545 kişi)

193 kişi ön lisans mezunları arasından alınmıştır.

928 kişi lisans, 617 kişi ön lisans mezunları arasından alınacak.

 19 adet ön lisans bölümden mezun olanlar başvurdu. Bilgisayarla ilgili bölümler.

Bölüm ayrımı yok. Tüm Lisans ve ön lisans mezunları başvurabilir.

Sözleşmelidir

Sözleşmelidir.

P93’ten en az 80 puan alma şartı var.

P3 ve P93’ten en az 60 puan alma şartı

Sözlü sınav (mülakat) yok. Puan sıralamasına göre 193 asil, 193 yedek belirlendi.

Sözlü sınav (mülakat) var, ilan edilen pozisyonun 4 katı kadar aday mülakata alınacak.

Yaş şartı yok

1 Ocak 2017 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak

657 sayılı Kanunun 4/B maddesi gereğince 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar çerçevesinde alım yapılmıştır.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslara göre alım yapılıyor.

Kamupersoneli.net Değerlendirmesi: Yukarıda da belirtildiği üzere iki farklı kurumun aynı unvanda personel alımında ilk göze çarpan mülakatın olup olmamasıdır. İkinci olarak yaş şartının olup olmaması. Üçüncü olarak da bölüm ayrımının olup olmaması.

SGK isteseydi 193 personel alımını mülakatla yapabilirdi, aynı şekilde İçişleri Bakanlığı isteseydi KPSS puan sıralamasına göre alımları gerçekleştirebilirdi.

İki farklı kurumun aynı unvanda personel alımı yaparken farklı yöntemler seçmesi ve farklı şartlar kullanması, ülkemizde personel alımında belirli bir standardın olmadığını ortaya koymaktadır. Kamu personel rejimiyle personel alımlarına istihdam tipi, yöntemi, zamanı açısından bir standart getirilmesi faydalı olacaktır.  

ZEKİ KARA / KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Yaştan dolayı ilanlara başvuru yapamıyoruz. Bu yasa kadar devlet beni memurluğa atadı da ben mi çalışmadım…

  2. Mülakatlar adil liyakata uygun değil ayrıca hem zaman hem de emek kaybı ayrı masraflar alımlar kpss puanına göre yapılsın zaten artık güvenlik soruşturması yapılıyor heryerde gerek yok mulakatlara…

  3. Zeki bey güzel bir yazı artık standart olsun kpss puan üstünlüğüne göre olsun alımlar ayrıca bir bilginiz duyumunuz var mi orman ve su işleri bakanlığı alim yapmayacak mi 1 yıldır bekliyoruz hala açıklama yapılmadı orman mühendisleri çaresizce bekliyor…

  4. 35 yasindan buyuk butun memurlar gorevinden alinsin…biz yapamiyoruz ya..onlarda yapamazlar..!!!!

  5. ya bu tapu kadastro genel müdürlüğü personel alımı yapmayı düşünmüyor mu? her yerde dile getirdik sesimizi hala olumlu bir gelişme yok.ne olacak bu tapu kadastro mezunlarının hali.

  6. iç işlerininki adrese teslim ilana benziyor bakalım göreceğiz yaş sınırı olması kpss nin düşük tutulması düşündürücü; ben fetö sahtekarları yüzünden atanamayıp sınava gire gire yaş olmuş 36 bunlar herhalde her sınava aynı yaşta giriyor zannediyorlar demekki

  7. Madem yaş sınırı olacak o zaman kpss na boşuna girmeyelim. Önceden alım yoktu atanamadık. Şimdide yaşa takılıyoruz. Yazıık.

  8. Icisleri bakanligi yas sartini esnetsin.1981 lilerde basvuru yapabilsin.yas yuzunden magduruz