Kamu Personelleri

PTT 637 Sözleşmeli Dağıtıcı Alımına Kimler Başvurabilir, Ne Kadar Maaş Alırlar?

Geçtiğimiz günlerde PTT Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile bir ilanını yayımladı. Yayımlanan ilanda PTT, kendi bünyesinde görevlendirmek üzere 637 sözleşmeli dağıtıcı personel alımı yapacağını belirtti. Söz konusu ilana kimlerin başvuru yapabileceği ve dağıtıcı personellerin ne kadar maaş alacaklarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz;

PTT DAĞITICI ALIMINA KİMLER BAŞVURU YAPABLİR?

* 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar hariç olmak üzere Türk vatandaşı olanlar, On sekiz yaşını tamamlamış ve otuz beş yaşından gün almamış olanlar, Kamu haklarından yasaklı bulunmayanlar, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmayanlar, Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olanlar, Başka kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmayanlar, Atanacağı pozisyon için ekli listede belirtilen öğrenim şartını haiz olanlar, Yapılacak “sözlü sınavda” başarılı olanlar, Daha önce çalıştıkları kamu kurum veya kuruluşlarından disiplin cezası ile işten çıkarılmış olmayanlar, 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmiş olanlar, Gişe ve Büro Görevlisi için KPSS P3 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olanlar, Dağıtıcı için KPSS P93 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olanlar, Dağıtıcı için Son başvuru tarihi itibariyle en az B sınıfı sürücü belgesi ile A2 sınıfı sürücü belgesine sahip olanlar, Her türlü iklim ve yolculuk koşullarında posta dağıtım işlerini yaya şekilde yapabilecek derecede sağlıklı, erkeklerde en az 168 cm., bayanlarda en az 160 cm. boyunda olduğunu, kilo ile boy arasındaki farkın 15’ten fazla olmadığını sağlık kurulu raporu ile belgeleyenler ilana başvuru yapabileceklerdir.

PTT DAĞITICI PERRSONELLER NE KADAR MAAŞ ALIRLAR?

PTT bünyesinde dağıtıcı olarak göreve başlayacaklar için, dağıtıcı personellerin ne kadar maaş aldıklarını kamupersoneli.net olarak paylaşıyoruz. PTT bünyesinde dağıtıcı olarak göreve başlayacak olanlar ortalama olarak 2 bin 800 TL maaş alırlar. Ayrıca dağıtıcı personellerin maaşları hizmet süresine göre değişiklik göstermektedir.

Bir Yorum

  1. Anlamadığım nokta neden Lojistik mezunu arıyorlar bi anket yapılsın dagiticilardan kaçı Lojistik mezunu çıkacak merak ediyorum.

  2. Bu sözleşmeli dagiticiyi herhangibir onlisans programindan mezun olan insaninda tercih edebilmesi lazım bölüm istemek büyük ayıp dagiticiya. Yetkililere duyurulur! !

  3. Bende anliyamadim okudugumuz bolumler hep boşmu yani illa şu bolumden mezun olanlar deniliyor. Alim yapilmiycaksa kapatin bolumleri bosuna yillarimiza yazik olmasin

  4. i̇çerde çalişan teşeron eleman neden alinmiyor yaş sinirindan sikildik artik 4 yildir bu şi̇rketteyi̇m devlet bunu yaşla sonuçlandiriyor peki̇ i̇çerde çalişan kpss tam tüm puanlari tutan yaşa takilanlarin ne günahi var.

  5. İlla dağıtıcı bölüm için onun 2 yıllığı nı mi bitirmeniz lazım ben bilgisayar progcılığını bitirdim.
    Madem diğer bölümler bir işe yaramıyor kapatın o zaman o bölümleri.

  6. hangi bölümü okuduysanız o alanda iş arayınız o zaman.

  7. bu dagitici bolumu mezunlarinin hayallerindeki iş.dagitici olmakmiymiş.her bolum basvurmali nekadar ucuz bir alim.

  8. Düz liselilere kamuda iş yok ama boş yere sınava sokuyorlar madem hiç iş yok bari insanlari umitlendirmesinler dağıtıcı yı bile 2 yıllık istiyorlar

  9. Iş yok gün üni mezunuyum dağıtıcı komik herhangi bir bölüm olsa olmuyorum Allah işini bili ey yoneticiler