Kamu Personelleri

PTT Personel Alımlarında Bölüm Şartı Olacak Mı? Tepkiler Büyüyor !

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan PTT personel alımlarına ilişkin bir açıklama yapmıştı. Bakan Arslan açıklamalarında PTT’nin personel sayısını 100 bine çıkaracağını ifade etti.

PTT personel alımlarına ilişkin Bakan Arslan’ın açıklamaları şöyle oldu;

2500 PERSONEL ALIMI YAPILACAK

“Ama ortaya koyduğumuz hedefler doğrultusunda bu senenin ikinci yarısında 2 bin 500 kişiyi daha aileye katacağız. Böylece büyüyen gelişen PTT’nin daha fazla hizmet vermesi adına bu sene 5 bin kişiyi aileye katmış olacağız.”

PERSONEL ALIMLARI 2017’NİN İKİNCİ YARISINDA

“PTT’de hizmet yelpazesini çok daha genişletip büyüteceğiz. Bunun için de 2 bin 500 çalışma arkadaşımızı aileye katacağımızı ifade etmiştik. Bunlarla ilgili süreçler devam ediyor. Yakında bunları aileye katmış olacağız ama ortaya koyduğumuz hedefler doğrultusunda bu senenin ikinci yarısında 2 bin 500 kişiyi daha aileye katacağız.”

BÖLÜM ŞARTINA TEPKİLER BÜYÜYOR

PTT Genel Müdürlüğü 2500 personel alım ilanının bir an önce yayımlanmasını talep eden adaylar söz konusu personel alımında bölüm şartının olmamasını talep ediyorlar. Mülakat sonuçları beklenen ve “PTT, 1750 Personel Alımı Mülakat Sonuçlarını Açıklamak İçin Neyi Bekliyor?” başlıklı haberimizde gündeme getirdiğimi PTT 1750 personel alımında birçok aday bölüm şartından dolayı başvuru yapamamıştı. Bu kapsamda adaylar 2500 personel alımına başvuru yapabilmek için bölüm şartının olmamasını talep ediyorlar. 

Bir Yorum

  1. Ptt personel alımında kesinlikle bölüm şartı kaldırılmalı hatta banko elemanı pozisyonuna önlisanstan da alım yapılmalı…

  2. 4001 den alımlar nerdeyse bitti , bu sebeple PTT alımlarında bölüm şartı kalkmalıdır. Yüksek puanlı birçok kişinin kendi bölümünden kadrosu açılmadığı için mağdur durumdalar. Tek çareleri bölüm şartsız kadrolar. Bunun yanında 1750 personel alımının sonuçlanmaması tam bir kaos yarattı. Bayramdan hemen sonra açıklanacağı belirtilmişti. Bugün ise şu anlaşılıyor. PTT 2017/1 in açıklanmasını bekliyor. Bu çok daha büyük sıkıntılar getirecek. PTT mülakatını kazanan bir insan 2017/1 de bir yere atandığı an PTT yi kazanma hakkı düşecektir.

  3. Fen-Edebiyat fakültesi matematik bölümü mezunuyum ama PTT de memur olacak yeterliliğe sahip değilim galiba. Hayır PTT nin bölüm şartı koymasindaki amaç ne anlamış değilim

  4. Bölüm şartı kaldırılsın birçok insan bölümler yüzünden mağdur kendi bölümünden kadro açılmayan birçok insan var ve bazı işlerin yapılabilirliği açısından bölüm farketmez

  5. Neyine tepki yapıyorlarmıs lojistiğin girebildiği başka bölüm mü var kardeşim açıklarmısın her yere adalet alıyorlar lojistikciler ne yapcak? Dilencik mi?

  6. evet bölüm şartı kaldırılmalı.çünkü istenilen bölümler yeni açılmış durumda .ve hatta mezun bile vermemiş.bizim zamanımızda 8 10 sene önce bu bölümler yoktu.

  7. Daha önceki yıllarda ibff mezunları oluyordu neden şimdi olmuyor amaç ne

  8. Bölün şartı kaldırılmamalı ptt nin kendi bölümü var zaten türkiyenin 17 yerinde posta hizmetleri bölümü var ve yeterince mezun veriyor ptt posta hizmetleri dışında hiç bir bölümden alım yapmamalı

  9. Bölüm şartı kaldırılmalı ve onlisans alımları yapılmalı çünkü çok.sayida mezun var iş bekleyen

  10. PTT de lisans okumuş her insan çalışabilecek kapasitededir.bölüm şartı yüksek puan alıp kadro sayısı az verilen kurumlara yerleşemeyen binlerce insanı mağdur etmekte, lütfen rica ediyoruz bizler alan dışında çalışmaya ikna olmuşken değerli yetkililerim sizler de bizlerin elini kolunu bağlayıp işsizlik oranını artırıcı kararlar almayın ve ülke için her fERT iş sahibi olsun.evde oturan olmayalım..

  11. Evet ya on lisanstan ve bölüm şartı olmasın merkezi alimlarda kimseyi aldıkları yok nadir oluyoruz yüksek puan almamıza rağmen

  12. Lojistik mezunlarının tek girebildiği yer postane tabikide bölüm olmalı tepki gösterecekseniz kadro açılmayan bölümlerinize gösterin.

  13. Haberleşme bölümü mezunları neden alınmıyor? Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak, Elektronik Haberleşme bölümü mezunları da alınmalı.

  14. Bölüm kaldırılsın lutfen birde yaş sınırı kaldırılsın…

  15. Çok sayıda lojistik mezunu ve posta hizmetleri mezunu da var kimse kimsenin hakkını yememeli bence herkes ne okuduysa onu olsun olabiliyosa biz posta lojistik okuyup öğretmen olmak istiyomuyuz

  16. Kadro açılmayan bölümlere tepki gösteriliyor zaten. Aldıgımız yüksek puanlar boşuna mıydı? Bölüm şartı kaldırılsın lütfen.

  17. bölüm şartı kalksın çoğu insan bu sebebten dolayı mağdur oluyo

  18. Bolum sarti kaldirilsin zaten bu kadar lisans ve on lisans mezunu var

  19. Bencede kesinlikle bölüm şartı kaldırılmalı herkesin eşit olması gerekiyor

  20. Bölüm şartı tabi ki de kalkmasın. Herkes kendi okuduğu bölüme yönelsin. Bizler tutupta doktor olucaz demiyoruz mesela.

  21. Bolum şartına gerek yok ki zaten torpilli olanları aliyorlar. Demek ki torpilli başvuru sayısı fazla olunca bolum ve yaş kriteri getiriyorlar kendileride baş edemediler tabi torpillilerle. Allah'a havale.

  22. kesi̇nli̇kle bölüm şartinin kaldirilmasi gerekti̇ği̇ni̇ düşünüyorum, en azindan çoğu pozi̇syon i̇çi̇n kaldirilmali. li̇sans mezunlarinin neredeyse tamaminin yapabi̇leceği̇ kadrolar açiliyor, ama ne yazik ki̇ bölüm şarti nedeni̇ i̇le gayet i̇yi̇ kpss puanina sahi̇p olup donanimli olan i̇nsanlar başvuru dahi̇ yapamiyor. bu da bi̇r çeşi̇t mağduri̇yetti̇r ve bi̇r an evvel gi̇deri̇lmesi̇ gereki̇r

  23. herkes kendi okuduğu bölümden ataması yapılsın kimse kimsenin hakkını yememiş olur ptt okuyanlara öncelik tanınmalı

  24. Biz bu lojistik bölümünü iki sene boşa okuyup ehliyetleri almak için disimizi
    Sıkmadık kim ne okuduysa orda ekmek parası alınsın 2.500 kişi alınıyor ona Da göz dikmeyin.

  25. Bence de kaldirilmali .. Mesela ben liseden telekomünikasyon mezunuyum .. Üniversiteyi de KTÜ de elektronik haberleşme bölümünde okudum ama hala göremedim ki okuduğum bolum ortada bunu dikkate alirsaniz sevinirim ..

  26. Sadece bölüm şartı değil yaş şartı da esnetilmeli.yaş sorunu her yerde önümüze çıkıyor bu durumun düzeltilmesi gerektiğini düşünüyor ve istiyirum

  27. Bölüm şartı asla kaldirilmasin.
    Onca öğrenci ptt ve lojistik bolumu okuyor. Yeni yeni alım yapmaya başlarken haksızlık yapılmamalı. Herkes kendi bölümü icin meslegi icin cabalamali, çalışmalı

  28. Bence ptt kendi bünyesinde taseron olarak çalısan dağıtıcıları alsın öncelik versin kac yıldır aynı işi yapıyorlar öncelik onların olmalı

  29. kesinlikle bölüm şartı olmadan kpss puan üstünlüğüne göre alım yapılmalıdır

  30. Bölüm şartı olmasın kesinlikle mühendis bile yazmıyordu Allah aşkına bir mühendis niye ptt de çalışamaz ne eksiği var?? Bölüm şartı kaldırılsın

  31. Bölüm sarti bence dogru herkez onlisansta olsa kendi isini yapmali. Ancak gida bölümünden hic alim yok. Bakanlık mühendise önem veriyor. Muhendiside aldiktan sonra genelde yönetici rolü ustlendiriyor. Yoneticinin yanina kendi bolumunden tekniker alinsa kötü mü olur.

  32. Bölüm şartı konulmaksıZın ÖNLİSANS mezunları da başvurabilsin..önceki alımda önlisanslara sadece dağıtıcı pozisyonu ayrılmıştı ondada şartlar çok zordu pöh de bile o şartlar yoktu:)

  33. Posta hizmetleri bölümünü bitirdik bence dağıtıcıları kendi bölümünden alsın boşuna mı okuduk biz bu okulu

  34. Sağlık yönetim mezunuyum muhasebe iktisat istatistik işletme gibi dersleri hepsini gördük….. kalksın bölüm sartı

  35. Kesinlikle bölüm şartı kaldırılsın. Önlisans işletme bölümü mezunuyum.ama bir türlü iş bulamıyorum. Saçma sapan insanlar sırf tanıdıkları olduğu için çok güzel yerlere geliyorlar.gerçekten hakeden insanlarda sadece bakakalıyor maalesef.

  36. Kalksin tabikide. Hemen hemen 3 senem ptt de gecti. Gisedeki gorevlilerden neredeyse daha cok sey biliyorum. Bolum yuzunden ptt ye girme sansim malesef sifir….

  37. Bölüm şartı olsun deniliyor fakat okuduğumuz bölümle ilgili bi yerde biz değil de alakasız bir bölüm mezunu çalışabilirsa bu sisteme ciddi bir düzenleme yapılsın o zaman