Kamu Personelleri

Sanayi Bakanlığı Müşavirliğine Getirilen Mustafa Bilici Kimdir?

1 Ocak 1969 yılında Van Merkez’de doğdu. Babasının adı Ahmet, Annesinin adı Kefser’dir. İlköğretim, Ortaöğretim ve lise Eğitimini Van’da tamamlayan Bilici, Van Ticaret Meslek Lisesini 1986 yılında bitirdi.


1989 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Muhasebe Bölümünü bitirdi.  Mustafa Bilici, daha sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünü İşletmeci unvanını alarak 1994 senesinde bitirdi. Mezuniyetinin ardından Serbest Muhasebeci Mali Müşavir unvanını da aldı.

32 Derslikli 2800 öğrencinin eğitim görmekte olduğu Sempaş İlköğretim Okulunun yapımında büyük katkılarda bulundu. 

2001 senesinde kurulan AK Parti’nin Van ilinde teşkilatlanması ve kuruluş çalışmalarında Kurucu Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı görevi ile aktif siyaset hayatına başladı.

2002 senesinde gerçekleştirilen seçimlerde AK Parti Milletvekili aday adayı oldu. AK Parti Van İl Başkanlığı Birinci Olağan Kongresinde Mali ve İdari İşlerden sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. 2005 yılında AK Parti Van İl Başkanlığına seçildi. 2007 senesi 23. Dönem Milletvekilliği Genel seçimlerinde 70’e yakın aday arasından Birinci sırada Milletvekili adayı olarak seçildi. 

Kamupersoneli.net  | Ankara

Bir Yorum

  1. van halkına çok faydası dokunmuş ve çok sevilen bir siyasetcimizdir

  2. şimdiye kadar van millet vekilleri içerisin de en iyi çalışanlardan biridir diye bilirim

  3. o çok iyi siyasetçi deyip aynı zamanda van halkına çok faydası dokunmuş diyenler marstamı yaşıyorlar :))