Kamu Personelleri

SGK GYS'de Alakasız Sorular Adayların Tepkisini Çekti

Sosyal Güvenlik Kurumunda 21 Ocak 2017 tarihinde Başkent Ankara’da “Görevde Yükselme Sosyal Güvenlik Merkezi Müdür Yardımcılığı” sınavı gerçekleştirildi. SGK’da gerçekleştirilen GYS tartışmalara konu oldu. Konu CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer tarafından gündeme getirildi. 

MEMUR-SEN ÜYESİ ÇIKTILAR

Müdür yardımcılığı için söz konusu sınava 300 kişi başvuru yaptı. 300 kişiden 88’i yazılı sınavı kazandı. Bunlardan 47’si de sözlü sınavı kazandı. Sözlü sınavı kazananların hepsi Memur-Sen üyesi çıktı. SGK müdürlük sınavına ise 1200 kişi başvuru yaptı. 300 kişi yazılı sınavı kazanırken 125 kişi de sözlü sınavı kazandı. Kazanan 125 kişiden 124’ü Memur-Sen üyesi çıktı.

ADAYLARA ALAKASIZ SORULAR SORULDU

Konu ile ilgili olarak Sözcü’nün haberine göre 5-26 Mart tarihleri arasında yapılan mülakatta da meslekle ilgisi olmayan ilginç sorular soruldu. CHP Manisa Milletvekili Biçer’e ulaşan bilgiler kapsamında adaylara şu sorular soruldu;

1- “Referandum hakkında ne düşünüyorsunuz?”

2- “Darbe hakkında ne düşünüyorsunuz?”

3- “15 Temmuz’da neredeydiniz?”

4- “Cumhurbaşkanı seçilirse tek adam olur mu olmaz mı?”

5- “Makyevelli kimdir, felsefesi nedir?”

SGK GYS mülakatlarına Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Selim Bağlı’nın doğrudan katıldığı ve “Sen başkan olsan, benim yerimde olsan ne yapardın?” sorusunu sorduğu da iddia edildi. 

Ayrıca konu ile ilgili olarak CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na yanıtlaması için bir soru önergesi verildi.

Kamupersoneli.net – ANKARA