Kamu Personelleri

ŞOK: İl Özel İdaresinin VHKİ Alımında Hosteslik Sertifikası Şartı Var

2017-1 merkezi memur yerleştirme kadroları açıklandı. Çorum İl Özel İdaresi Ön lisans düzeyinde Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VKHİ) alımı yapacak. İstenilen şartları gören resmen şok içinde kaldılar çünkü VHKİ kadrosuna atama için hosteslik sertifikası
istenmektedir. 

Kamupersoneli.net Değerlendirmesi: Yukarıda gözüktüğü üzere Çorum İl Özel İdaresinin ön lisans düzeyinde iki farklı VHKİ kontenjanı vardır. 2 kişilik olan kontenjanda özel bir şart yok. 1 kişilik kontenjanda MEB’den onaylı hosteslik sertifikası şartı yer almaktadır.

İl Özel İdaresinin bu şartı neden istediğini açıklaması faydalı olacaktır. Biz mantıklı bir yorum yapamıyoruz. VKHİ olarak çalışacak bir kişinin hosteslik belgesi ne işine yarayacak, İl Özel İdaresi hosteslik belgesine sahip söz konusu personeli nerede görevlendirecek?
Kamuoyuna bir açıklama yapılmasını faydalı görmekteyiz. Eğer yanlışlıkla o şart istenmişse tercihler başlamadan düzeltilmesi lazımdır. 

NOT: Çorum’da hava alanı var mı diye arama motoruna yazdık ama maalesef Çorum’da hava alanı da henüz yokmuş.

Zeki KARA (zekikara@kamupersoneli.net) | ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Yani herkes birilerini ayarliyor bi sekilde adamini sokuyorda bunlar iyice suyunu cikartmis hırsızlık tmm tmm da goz gore gore yapmakta bilmiyorum ne denir aslinda daha iii de sayilir bu ulkede tanidigi olmayanin yerini daha net goaterir bisuna yillarimizi yemez yeri gelince fedakarlık yapmayiz

  2. ne olduğu çok açık uçacaklar işte beraber hava alanına da ihtiyaç yok yani ..:)))

  3. Helal olsun bu haberi yaptığınız için,diğer siteler haber yapmaktan korktu.Birde bakanlıkların merkezi atamada kadro açmamalarının(örn:tarım bak.200 merkezi kadrosu var atama yok)niyetini haber yaparsanız seviniriz.

  4. senin yaptığını çorumlu yapmaz demeyin artık onlar kimsenin yapmadığını yapmaya başlamışlar.

  5. konya/beyşehir ilçe belediyesi bilgisayar mühendisi kadrosundan alakasız biçimde c seviye arapça şartı istemiştir.lütfen bunu da haber yapın kamupersoneli.net

  6. Havalı birine söz vermişlerdi r sonra yatay geçiş ile THY kabin memuru olarak gider

  7. Bu yeni birşey değil ki. Benzeri ihalelerde de yapılır. Buna adrese teslim şartname denir. İhale veya görevi yandaşa vermek istersen kimsede olmayan sadece o kişi veya firmanın sahip olduğu özelliği şartnameye yazarsın, sonuca kimse itiraz edemez.

  8. dayıs işeı alıyor adamı bakın..sen şu sertifikayı al ben seni usule göre alırım dert etme diyor. ne güzel adalet

  9. o da birşey mi . ilkokul mezunu veri hazırlama memuru alımınıda gördüm bugün