Kamu Personelleri

Son Dakika: Başbakan Binali Yıldırım'dan Memur Alım Mülakatları Hakkında Açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, Tam gün eğitim ve öğretmen alımlarındaki mülakatların sağlığı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bilindiği gibi kısa zaman önce meclise de taşınan ‘mülakatlar sağlıklı yapılabiliyor mu?’ sorusu gündemdeki yerini hala koruyor.

ÖĞRENCİLER BİRAZ MUTSUZ

Binali Yıldırım :” Eğitimde Tam Gün uygulaması ile ilgili etkiler genelde iyi öğrenciler biraz mutsuz. Normal bizde öğrenciyken okul olmadığı zaman daha da mutlu olurduk. Onların daha da iyi yetişmesi için tam gün olması gerekiyor. Bunu şöyle anlamak lazım , sıkıştırılmış programla yarım güne sığdırmak yerine, sosyal ve kültürel faaliyetlerle öğrencilerin okulda tam gün zaman geçirmeleri.

ANNE VE BABA İÇİN DE İYİ OLACAK

Bu çok bakımdan önemli. Hem daha iyi eğitilmeleri, aynı zamanda aileler için iyi olacak. Çalışan anne, baba için sorun. Anne baba evde yokken onlarında okulda vaktini geçiriyor olması aile için çok büyük kolaylık oluyor.

ÖNÜMÜZDE 3 SENE VAR

Tam güne ne zaman geçeceğiz biz 2019’un sonuna kadar. Önümüzde 3 sene var . Bu 3 sene içerisinde büyük şehirlerimiz esas itibariyle sorunlu. Buralarda gereken yeni derslikleri yapmak suretiyle böylece tam gün eğitim sürecini başlatmış olacağız. Bir sorun olmayacak.  

MÜLAKATLARDA HATALAR MEYDANA GELİYOR MU?

Belki binde bir böyle şeyler söylenebilir ama bunların hakikat olup olmadığı konusunda şüpheler mevcuttur. Yapılan imtihanlarda , mülakatlarda hassasiyetimiz iki noktada toplanıyor. Birisi FETÖ, ikincisi Bölücü terör örgütü . Onun dışında vatanına milletine sadık, yurdunu seven tüm vatandaşlar için kapılar sonuna kadar açık. 

Kamu personeli alım haberlerindne, gündemdeki gelişmelerden , son dakika haberlerinden ve çok daha fazlasından anında haberdar olmak için kamupersoneli.net’in mobil uygulamasını hemen şimdi ücretsiz indirin….

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA