Kamu Personelleri

Sosyal Çalışmacı, Sosyolog ve Psikologların Atama Beklentisi

Ceza infaz kurumları ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde istihdam edilmek üzere 370 sosyolog, 248 psikolog, 221 sosyal çalışmacı ilanı 2012’de verilmiş ve 2013 yılı başlarında atamalar yapılmıştı. Bunun dışında 3 yıldır boş olan kadrolara atama yapılmadı.

Müdürlükler 3 Bine Yakın Kadro Talep Etmiş

Denetimli Serbestlik Müdürlükleri personel ihtiyaçlarını Adalet Bakanlığı’na ilettiği ve 3 bine yakın bir ihtiyaç bildirildiği söyleniyor ancak bildirilen kadroların ne kadarına atama yapılacağı belli değil. Adalet Bakanlığı’nın açığa alınan personellerden ne kadarının ihraç edileceğinin netleşmesinden sonra sosyal çalışmacı, sosyolog ve psikolog alımlarını yapması bekleniyor. Atamalar yine KPSS + mülakatla olacaktır. Önümüzdeki günlerde KHK’yle Adalet Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında da meslekten ihraçlar gerçekleşecek. Denetimli serbestlik kapsamında da atamalar için süreç başlamış olacaktır.

Kamu Personeli Notu: 3 bine yakın kadro talebi demek 3 bin atama olacağı anlamına gelmemektedir. Denetimli serbestlik kapsamında boş olan norm kadro sayısına göre atamalar yapılacaktır. 3 bin atama olması için KHK’yle yeni kadro ihdasına ihtiyaç vardır veya Bakanlar Kurulu kararıyla boş kadrolarda düzenleme yapılması gerekmektedir. Yeni kadro ihdası yapılmazsa mevcut şartlarda en fazla 300 civarı sosyolog, 400 civarı sosyal çalışmacı, 500 civarı da psikolog boş kadro vardır. Bakanlığın ne kadarını kullanacağını ancak ilanla birlikte görebiliriz.

 

 Özel Haber

NOT: Kamupersoneli.net tarafından hazırlanan bu haber  “www.kamupersoneli.net” şeklinde aktif link verilmeden kesinlikle kullanılamaz. Aksi takdirde tüm yasal girişimler yapılacaktır.