Kamu Personelleri

Sosyologlara “1” Kadro Şoku

Sosyologlara “1” Kadro Şoku

2016-1 kontenjanlarında sosyologlar büyük hayal kırıklığı yaşadı. Sosyoloji mezunlarına sadece 1 kadro ayrılmış olup 1 kadroya da Vakıflar Genel Müdürlüğü alım yapacaktır.

Kurumlarda Kadro Var Ama Almıyorlar

Birçok Bakanlıkta sosyolog kadrosu var. Başta Aile Bakanlığı olmak üzere Sağlık Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı gibi Bakanlıklarda sosyolog kadrosu var. Ancak atamaya ne yazık ki açılmıyor.

ASDEP Alımları Kadrolu Alımları Etkiledi

Aile Bakanlığı, ASDEP kapsamında taşeron personel alımı yaptığı için 2016-1’de sosyolog alımı yapmamıştır. ASDEP mülakatlarında yüksek puanlı adayların merkezi atamada yerleşme şansı var diyerek elenmesi ve düşük puanlı adayların işe alınması sosyoloji mezunlarını üzmüştür. Birçok il ASDEP mülakat sonucunu bekletmektedir. Umarız ki yüksek puanlı adaylar elenmez çünkü 2014 KPSS puanı geçerliliğini son atamayla birlikte yitirecektir.

 Özel Haber

Bir Yorum

  1. asdeple alakasını kurmanız yersşz ve düşük bir analiz . asdep olmadan cok fazla sosyolog atadılar mı? bunun cevabı sizin asdeple ilgisini kurma idesnızı çürütür.

  2. Mülakatla yapılan asdep alımlarını katıldık puan sıralamasının çok önemli olmadığı ortada her önüne gelenin tanıdık yoksa zor dediği alımlarda