Kamu Personelleri

Sosyologların Adalet Bakanlığı'ndan 3 Talebi Var

Denetimli serbestlik hizmetleriyle birlikte sosyologların Cezaevleri Genel Müdürlüğü’nde istihdamı sağlanmıştı. Bu çerçevede 2012 yılı sonlarında verilen ilanla 2013 yılı başlarında 370 sosyolog ataması yapılmıştı ancak mülakatla alımlar yapıldığı için sosyologların tepkisine yol açmıştı. O dönemde FETÖ’nün atamalara müdahale ettiği konuşulmuş ancak herhangi bir adım atılmamıştı.   

Adalet Bakanlığı’nda da görevden almalar sürerken sosyolog adaylarının Bakanlıktan üç talepte bulunmaktadırlar.

           

Sosyologların Adalet Bakanlığı’ndan Talepleri

1)      Denetimli Serbestlik kapsamında ihdas edilen sosyolog kadroların bir an önce atamaya açılması.

2)      370 sosyolog atamasının araştırılması, FETÖ bağlantısı olanların görevine son verilip boşalan kadrolara yeni atamaların yapılması.

3)      Tüzük değişikliği yapılarak sosyologların tekrardan cezaevlerinde istihdam edilmesinin yolu açılması.

**Adalet Bakanlığı’nın sosyolog adaylarının talep ve beklentilerini değerlendirmesi, 370 sosyolog atamasının araştırılması ve yeni sosyolog alımlarının yapılması önem arz etmektedir. Sosyolog adayları 3 yıla yakın bir zamandır yeni sosyolog alım ilanını beklemektedir. Adayların bekleyişinin yakın zamanda son bulmasını ve Bakanlıktan bir müjde verilmesini bekliyoruz.

 

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları Kamupersoneli.Net’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kamupersoneli.Net tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Bir Yorum

  1. Sosyolog alimlari artik olsun bu kadar emegimiz yoksa boşa gidecek. Madem alim yok o zamn bölümüde kapatin gercekten yeter artik.