Kamu Personelleri

Spor Bakanlığı Rotasyon Uygulaması Başlatıyor

 Gençlik ve Spor Bakanlığı,  hizmette kaliteyi arttırmak ve personel planlamasını düzgün yapmak için rotasyon uygulaması başlatıyor. Meclise sunulan kanun tasarısının 68. maddesi rotasyon konusuyla ilgilidir. İşte rotasyonun gerekçesi ve ilgili maddesi şu şekildedir.

MADDE 68 – Madde ile sunulan hizmetlerde kalitenin arttırılması ve atamaların bir düzen dahilinde olması amacıyla Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ve Spor Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatlarında il ve ilçe düzeyinde görev yapan personel için , 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 72 nci maddesi hükümleri çerçevesinde Gençlik ve Spor Bakanlığınca belirlenecek tüm bölgelerde yer değiştirme suretiyle rotasyona tabi olarak görev yapmaları konusunda düzenleme yapılmaktadır.

MADDE 69 –  3/6/2011 tarihli ve 638 sayılı Gençlik ve Spor Bakanlığının Teşlikat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

” EK MADDE 4 – (1) Bakanlık bağlı kuruluşlarının taşra teşkilatlarında çalışan tüm personel 657 sayılı DEvlet Memurları Kanununun 72 nci maddesi hükümleri çerçevesinde Gençlik ve Spor Bakanlığınca belirlenecek tüm bölgelerde  rotasyona tabi olarak görev yapar. Bölgelerin tespiti ve buralardaki çalışma süresi ve diğer hususlar yönetmeliklerle belirlenir.”

Bir Yorum

  1. Yıllardır yeri değişmeyen insallar var bence çok iyi olur