Kamu Personelleri

Tacizle suçlanan Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Ölü bulundu

Sosyal Güvenlik Kurumu il Müdürlüğü‘ne bağlı Yalvaç Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Adem Kara yanında çalışan 2 kadın personele tacizle suçlanmış ve açığa alınmıştı. Sosyal Güvenlik Merkezi’nde çalışan bayanlar , kendilerine elle tacizde bulunduğu iddiasıyla SGK İl Müdürlüğü’ne bağlı Yalvaç Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Adem Kara hakkında şikayet de bulunmuştu. Söz konusu iddialardan sonra rapor alıp ailesinin yanına giden Adem Kara Antalya Kepez’de, Şelale Mahallesi’nde bulunan ormanlık alanda kanlar içinde bulundu. 

Ormanlık Alanda kanlar içinde birinin yattığını gören vatandaşlar emniyet güçlerine haber verdi. Olay yerine gelen emniyet güçleri ve sağlık ekipleri ölü vatandaşın bir kaç gün önce haberlerde adı taciz iddialarıyla geçen Yalvaç Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Adem Kara olduğunu belirledi. Adem Kara başından vurulmuş şekilde bulundu.

Olay yerinde inceleme yapan olay yeri inceleme ekipleri tarafından silahın duruş şekli ve yara izinin kontrolleri sonucunda Adem Kara’nın cinayete kurban gitmesi ihtimali üzerinde duruluyor. Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Adem Kara Taciz iddialarından dolayı süresiz açığa alındığına dair tebligat yapıldığı öğrenildi. Adem Kara’nın eşi Arife Kara eşinin sabah saatlerinde evden çıkmadan önce “Ben bu olayların altından kalkamam. Bundan sonra yokum” dediği öğrenildi.

Söz konusu taciz iddialarından sonra Adem Kara’nın iş yerine ve evine emniyet görevlileri tarafından baskın yapılmış ve Yalvaç Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü’nün bilgisayarlarındaki harddisklere el konulmuştu. Olayın hemen ardından psikolojisinin bozulduğu gerekçesiyle rapor alan Adem Kara Antalya’ya gitmişti…