Kamu Personelleri

TBMM Genel Sekreterliğine Atanan Kumbuzoğlu Görevi Devraldı

TBMM Genel Sekreterliğine atanan Mehmet Ali Kumbuzoğlu, yeni görevini düzenlenen törenle, İrfan Neziroğlu’ndan devraldı.

Neziroğlu, “Her başlangıcın bir sonu var.” diyerek başladığı törende yaptığı konuşmada, 2011 yılından beri onurla yürüttüğü TBMM Genel Sekreterliği görevinden bugün itibarıyla ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın takdiriyle Başkan Müşavirliği görevine atandığını belirtti.

ÖSYM’nin açtığı sınavı kazanarak, 1992 yılında Meclis’te uzman yardımcısı olarak göreve başladığını anlatan Neziroğlu, kurumsal ve kişisel olarak, dünya parlamentolarına örnek birçok ilke ve projeye imza attıklarını ifade etti.

Çalışmalarının çok sayıda ödüle layık görüldüğünü aktaran Neziroğlu, “Ben size inandım, siz de bana inandınız, iyi bir takım olduk. Başarımızın sırrı da burada yatıyor diye düşünüyorum. Çok güzel işler yaptık, güzel izler bıraktık.” diye konuştu.

İrfan Neziroğlu, devlete ve millete hizmet etmenin kendisi için tarifsiz bir gurur ve şeref kaynağı olduğunu kaydetti.

Nöbeti Kumbuzoğlu’nun devralacağını bildiren Neziroğlu,  şunları söyledi:

“TBMM Genel Sekreterliği, belki de en zor görevlerden birisidir. Kendisine şimdiden başarılar diliyorum. Yardıma veya desteğe ihtiyacı olduğunda her zaman yanında olacağım. Bize güvenen, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Genel Sekreterlik görevine atayan eski Meclis Başkanımız Cemil Çiçek’e, birlikte çalıştığımız Meclis başkanlarından, şimdiki Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz’a ve bu dönemde birlikte çalıştığım Meclis Başkanım İsmail Kahraman’a teşekkür ediyorum.”  

Neziroğlu, birlikte çalıştığı siyasi partilerin genel başkanlarına, Başkanlık Divanı üyelerine, grup başkanvekillerine, komisyon başkanlarına, milletvekillerine ve çalışma arkadaşlarına da teşekkür etti. 

“Tekrar yuvaya döndüm”

Kumbuzoğlu da “Tekrar yuvaya döndüğünü”  belirterek, “Aslında iki yuvam var benim, biri Devlet Personel Başkanlığı, diğeri burası. Daha önce Meclis Başkanlığından Devlet Personel Başkanlığına döndüğümde, ‘Hoşgeldiniz yuvanıza’ diyerek beni karşıladılar. Aradan 4 yıl geçti, takdiri ilahi, tekrar yuvamıza döndük.” dedi.

Bu görevlerin gelip geçici olduğunu vurgulayan Kumbuzoğlu, “Buruk bir an yaşıyorum, çünkü çok değerli kardeşim İrfan Neziroğlu, benim hem okul arkadaşım hem de hemşehrim. Bunun bir bayrak yarışı ve bayrak teslimiyeti olduğuna inandığım için bundan sonra önümüze bakacağız. İrfan Bey Parlamento’nun, yasamanın tarihini yazabilecek çok değerli bir bürokrat, çok önemli bir akademisyendir.” değerlendirmesinde bulundu.

Kumbuzoğlu, daha önce TBMM Genel Sekreter Yardımcısı olarak atandığında, Meclis’te sevincini ilk paylaştığı kişinin İrfan Neziroğlu olduğunu anımsatarak, “TBMM çok onurlu ve şerefli bir makam. Şu ana kadar yaptığım hizmetlerin belki en yücesini burada sergilemeye çalışacağız. Bu yüce göreve beni layık gördükleri için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Meclis Başkanımız İsmail Kahraman’a yürekten teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.

TBMM Genel Sekreteri Kumbuzoğlu, yüklerinin çok ağır olduğuna işaret ederek, “Ben Devlet Personel Başkanlığı yaptım, devlet personel uzmanıyım. Şuna inanıyorum ki her şey insan kaynakları. Yöneticinin başarısı da tamamen insan kaynaklarına bağlı. Eğer hepimiz yüreğimizi ortaya koyarsak, inşallah hep birlikte başarılara imza atarız. İrfan Bey çıtayı çok yüksek tuttu. İşimiz zor. Bu çıtanın üzerine çıkmaya çalışacağız hep birlikte.” diye konuştu.

İrfan Neziroğlu, daha sonra Genel Sekreterlik mührünü ve anahtarını Mehmet Ali Kumbuzoğlu’na devretti.

Neziroğlu ve Kumbuzoğlu daha sonra birbirlerine çiçek takdim etti.

Kamupersoneli.net | AA