Kamu Personelleri

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 2017 Yılı Bütçe Görüşmeleri Sürüyor

  TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Kalkınma Bakanlığının 2017 yılı bütçesi üzerinde görüşmeler devam ediyor.


AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, doğuda kalkınma önceliğinde ufuk oluşturan sektörün tarım ve hayvancılık olduğunu, organize tarımsal sanayi bölgeleri kurularak, tarımsal sanayi döneminin başlatılması gerektiğini söyledi.

Aydemir, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansını, 17-25 Aralık’a, 15 Temmuz’a kadar çok hoyratça kullanan FETÖ’cü bir yaklaşım olduğunu, bunların çok ciddi mercek altına alınması, buralara aktarılan kaynakların ayrıntılı şekilde incelenmesi, uygunsuz aktarımların geri alınması gerektiğini ifade etti.

AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşcı, turizmde çeşitliliğin artırılması gerektiğini dile getirerek,  kış, termal, sağlık, av turizmi gibi alanların desteklenmesinin, bu yöndeki projelerin artırılmasının ülke için önemine işaret etti.

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, kamunun üretim, kalkınma için devreye girmesi, yatırım yapması, yatırımcı olması, Orta Vadeli Program’ın değişmesi, revize edilmesi gerektiğini söyledi. 

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş da kalkınma planları uygulanırken nüfusun tümünün dikkate alınmasının önemli olduğunu vurguladı.

KAMUPERSONELİ.NET – AA