Kamu Personelleri

TCDD: KPSS 2016-1’de Personel Almayı Düşünmüyoruz

TCDD: 2016-1’de Personel Almayı Düşünmüyoruz

2014 KPSS puanıyla yapılacak olan son merkezi yerleştirme için DPB’ye kadro bildirimleri sürüyor. 2016-1 için DPB’ye kadro bildirimi yapıp yapmayacağı merak edilen kurumlardan biri de TCDD’dir. Kurumun memur adaylarına verdiği cevapta 2016-1’de yerleştirmesinde memur alımı yapmayacağı ifade edilmektedir. Konunun geç kalmadan tekrar değerlendirmesi ve mühendis adaylarına 2016-1 yerleştirmesinde kadro açılması faydalı olacaktır çünkü 2014 KPSS puanıyla son kez atama yapılacaktır. 

Mühendis Adayları mağduriyetlerini şöyle anlatıyor: 
“TCDD (Devlet Demiryolları) 2016/1 atamasında yer almayacağını kurumu arayan insanlara bilgi olarak sunmaktadır.  2016 yılında kurum içi ayrışma söz konusu olduğu için böyle bir karar aldıklarını belirtiyorlar. Biz 88-89 puanla atanamayan mühendisler olarak TCDD(Devlet Demiryolları) bizim için hayati önem taşımaktadır. Zaten malum olduğu üzere merkezi atama ile personel alan kurum sayısı çok azalmıştır TCDD’ye 2016 yılı içi verilen 370 boş mühendis kadrosunun ortada olmasına rağmen personel alınmaması çok keyfi bir uygulamadır. TCDD,  2015/2 Kasımda atamasında mühendislerden iş güvenliği sertifikası isteyerek ayrıca bir mağduriyete daha imza atmıştı. Bu da bizi iş güvenliği kursuna yazılmaya itti.2016/1’de TCDD kadrolarını tercih edebilmek amacıyla maddi külfetin altına girerek bu kurslara yazıldık ve şimdi 2016/1’de personel alımı yapmayacağından bahsediyorlar. İSG belgesini aldık, 2014 puanımız son kez tercih yapacağız, yetkililerin konuyu tekrar değerlendirmesini istiyoruz.”

Özetle; Mühendis adayları yüksek puanla atanmayı beklemektedir. Geçen atama döneminde İSG sertifikasını da alan adaylar TCDD’nin 2016-1’de kadro açmasını beklemektedir. Kadro açılmazsa 88-89 puanlı adayların puanı yanacak, yani gençlerimizin emeklerine yazık olacaktır.

 

Bir Yorum

  1. InşAllah madur kalmayız çok ihtiyacımız var kpss yaklaştı açın artık daimi alımları

  2. InşAllah kpss yaklasmadan daimi aciktan alim olur insAllah çok maduruz ne olur cevap verin