Kamu Personelleri

THY Yönetim Kurulu Başkanı: "Genç ve Yeni Beyinlerle Birlikte Olmak Zorundayız"

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, “Söz konusu inovasyon olduğunda, inovatif şirketlerin vazgeçilmezlerinden biri, beyin gücü ve gençlere yatırım yapıp, onlarla beraber olacak bir ekosistemi de yaşatmaktır.” dedi.

Aycı, Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen 5. Türkiye İnovasyon Haftasının son gün açılışında yaptığı konuşmada zirvenin stratejik partnerlerinden olan THY’nin inovasyonun içinde olduğunu söyledi.

İnovasyona mecbur şirketlerden biri olduklarını dile getiren Aycı, şunları kaydetti:

“Sektörümüzün içindeki gelişmeler ve rakiplerimizin kat ettiği mesafeler, ekosistemimiz içindeki yeni gelişmeler, hepimizi inovasyona daha çok eğilmeye itiyor. İnovasyona eğilirken, tek başımıza değil, iş birliği ve koordinasyon içinde pek çok paydaşımızla, yeni projelerle, yeni inovasyon çalışmalarıyla müşterilerimize daha yeni deneyimleri yaşatmaya çalışıyoruz.

Özellikle standartlaştırma, otomasyon, hızlandırma, izlenebilirlik ve hemen her sektördeki şirketin ortak meselesi olan, dijital dönüşüm ve dijitalle ilgili yapmamız gereken inovasyonlar önümüzde. Bunlara şirketlerimizin geleceği için, iş modellerimizin geleceği, pazar payımızın kalıcılığı ve daha gelecekteki yeniliklerle birlikte, yeni oluşan yolcu-müşteri tercihlerine sektörde cevap verebilmek, öncü rolümüzü koruyabilmek için ihtiyaç duyuyoruz. Tabi bu inovasyon faaliyetleri içinde maliyetlerimizi düşürmek, süreçlerimizi hızlandırmak, müşteri deneyimlerimizin içinde yaşanmamış en güzel deneyimleri yolcularımızla paylaşmak en önemli çalışmalarımızdan biri.”

Aycı ekip çalışmalarında Fail-fast (Hızlı-başarısız) politikası çerçevesinde gayret gösterdiklerini dile getirerek, zirve katılımcılarına THY’nin arkasında oluşturmuş olduğu ekosistemden bahsetti.

Genç beyinlerle çalışılmanın önemine işaret eden Aycı, şunları kaydetti:

“Ne yaparsak yapalım üniversitelerimizde, bilim insanlarımızla birlikte olmak zorundayız. Genç ve yeni beyinleri ne olursa olsun her yerde yönetimin ortağı edip, yönetime katmak zorundayız. Bu anlamda, özellikle söz konusu inovasyon olduğunda, inovatif şirketlerin vazgeçilmezlerinden biri, beyin gücü ve gençlere yatırım yapıp, onlarla beraber olacak bir ekosistemi de yaşatmak.

Biz de THY olarak gençlerle yeni projelerle yollarımıza devam ediyoruz ve ilerliyoruz. Dijital inovasyon bizim önümüzde yaptığımız çalışmaların içinde önemli yer tutuyor, THY olarak yenilikçi projelerle teknolojiyi en iyi kullanan havayolu firmalarından biri olmayı hedefliyoruz. Bir havalimanına girip, check-in bankosuna yaklaştığınızda, sizi yüz tanıma sistemi ile önceden tanıyan ve bütün bilgilerinizi siz söylemeden aktaran, sizin hayatınızı kolaylaştıran, sınırları kaldıran hızlı sistemlerin çalışması içindeyiz. Biz ve rakiplerimiz, tüm paydaşlarımız bu konuda yolculara daha iyi deneyim yaşatmak için çalışıyor.”

Gelecekte kişileri ve kurumları bekleyen yeni teknolojiler hakkında katılımcılara bilgi veren Aycı, “Bugün olduğu gibi yarın da inovasyona ve inovasyon teknolojilerine önem vereceğiz.” diye konuştu.

Kamupersoneli.net | AA