Kamu Personelleri

Toplamda 8 Bin Kamu Personeli Görevine İade Edildi!

15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle kamuda güven ortamının sağlanması ve sadakat olgusunun gelişmesi adına ihraçlar ve göreve iadeler gerçekleştiriliyor. Suçluyla suçsuzu ayırabilmek adına yapılan gözaltılar ve ihraçlar nedeniyle de, itiraz başvurularını 4 ayrı komisyon ciddi bir titizlikle inceleyerek ” At izinin, it izine karışmasını ” engellemeye çalışıyorlar.

İncelenen itirazlar ve komisyonların yaptığı çalışmalar çerçevesinde de, ihraç edilenler; suçsuz oldukları ortaya çıktığında göreve iade ediliyorlar. Bu iadeler şuan 8 bin kişi olarak ifade ediliyor.

4 Komisyon ayrı ayrı inceliyor.

Kamu personellerinin görevden uzaklaştırılmalarıyla alakalı, vatandaşlar itiraz başvurularını yapabiliyorlar. Suçsuzluğunun kanıtlanmasını isteyen kamu personelleri 4 ayrı komisyon araştırmasından geçiyorlar. Komisyonlar akla gelebilecek her noktada ve boyutta araştırmayı yaparak; kişilerin aklanmasını sağlıyorlar. 

Ayrıca yapılan açıklamalarda da göreve iade edilenlerden 3400 kişilik bir kısmının öğretmenler olduğu vurgulanıyor. Bu kapsamda komisyonlar ve devlet tarafından itiraz başvuruları alınmaya devam ediyor.

Kamupersoneli.net | ANKARA