Kamu Personelleri

TÜBİTAK Araştırmacı Sayısını 300 Bine Çıkarmayı Hedefliyor

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, “TÜBİTAK Yöneticileri Üniversitemizde” programına katıldı. Katıldığı programda, 2023 hedeflerine değinen Arcaklıoğlu, personel istihdamı konusuna da değindi.

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, “2023 hedefleri açısından üniversitelerimiz ve bize düşen görev, araştırmacı sayısında 300 binlere ulaşmamız gerekiyor.” dedi.

Arcaklıoğlu, bu konuda üniversitelerin ve TÜBİTAK’ın hedefinin önemli olduğuna değinerek: “Bu konuda Ar-Ge harcamasının gayrisafi yurt içi hasıladaki konumuna bakılıyor. Geçmiş yıllara göre bu oranımızda artış söz konusu. 2023 hedefleri açısından üniversitelerimiz ve bize düşen görev, araştırmacı sayısında 300 binlere ulaşmamız gerekiyor. Bunun özel sektör tarafı ve araştırmacı tarafı var. Burada da insan kaynağı ve araştırmacılarımızın yetiştirilmesi açısından üzerimize ciddi bir görev düşüyor.” diye konuştu.

2023 hedefleri arasında yer alan bir diğer konunun da proje başvurusu olduğunu söyleyen Arcaklıoğlu:  “Akademik Ar-Ge projeleri açısından bizim bu yıllarda aşağı yukarı 25 bin civarında proje başvurumuz olmalı ki bu hedeflere ulaşalım. Proje sayısında ciddi artış var. Bu bazen nicelik olarak artışla birlikte nitelik açısından bu gelişmeyi göremeyebiliyoruz ama sonuçta bu da bir tecrübedir. Proje başvuru sayımızda daha da artış olması gerekiyor.” dedi.

Programda, TÜBİTAK ARDEB Başkanı Prof. Dr. Mustafa Alişarlı da proje yazımında dikkat edilecek konulara ilişkin bilgi verdi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA