Kamu Personelleri

Türkiye'nin İlk Sivil Orgeneral'i Atandı

 Milli Savunma Bakanlığı ‘nın ilk sivil müsteşarı olan eski Düzce Valisi Ali Fidan ‘ın TSK’daki rütbe karşılığı ‘Orgeneral’ olacak.  Milli Savunma Bakanlığı’ndaki sivilleştirme çalışmaları ise devam ediyor, Konu ile ilgili Fikri Işık sık sık açıklamalarda bulunuyor ve MSB’nin sivilleştirilmesi ile ilgili sürecin bir an önce tamamlanacağını belirtiyor.

 Eski Düzce Valisi Ali Fidan 1970 Bolu ‘nun Gerede ilçesinde dünyaya geldi. İÜ Kamu Yönetimi Mezunu Ali Fidan,  İzzet Baysal Üniversitesi bünyesinde araştırma görevlisi olarak çalıştı. İller İdaresi Genel Müdürlüğü’ne kadar çeşitli kademelerde görevlerde bulunan Fidan, Kaymakamlık, Vali yardımcılığı görevlerinden sonra son olarak 2015’de Düzce Valiliği’ne atanmıştı. 2 Eylül 2016 tarihli atama kararı sonrasında Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı’na atanarak bir ilki gerçekleştirdi ve MSB’deki ilk sivil orgeneral oldu.

Kamu haberlerinin tek ve en doğru sitesi kamupersoneli.net’i takip ederek kamu personeli haberlerinden anında haberdar olabilirsiniz.

Kamupesoneli.net – Ankara

Bir Yorum

  1. iyi güzel tamam da bu adam askerlik hakkında hiç birşey bilmez ki…hep general olsa ne olur…belli bir eğitim verildikten sonra yapılmalı böyle şeyler… askeriye yapısı bozuk şimde ise tamamen mohvoldu