Kamu Personelleri

Uzman Çavuşlar da Gardiyan Olabilecek mi ?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bütçe görüşmeleri sırasında uzman çavuş ve uzman erbaşlar arasından yıl sonuna doğru 5 bin gardiyan alımı yapacaklarını açıkladı. Oysaki KHK ile sadece uzman erbaşlara atama yolu açılmıştı, uzman çavuşlarla ilgili bir düzenleme yapılmadı.

Uzman erbaşlara infaz koruma memurluğu yolunun açılması, istifa eden uzman çavuşların kamuya girme umutlarını da yeşertti. İstifa eden uzman çavuşlar yeni KHK’da kendilerinin de kamuya girmesini sağlayacak düzenleme yapılmasını bekliyor.

– İstifa Eden Uzman Erbaşlara İnfaz ve Koruma Memuru Yolu
676 sayılı KHK’daki önemli maddelerden biri de uzman erbaşların infaz koruma memuru olarak atanabilmelerinin yolunun açılmasıdır. En az iki yıl çalışma süresi olup da 20 Ekim 2016’ya kadar istifa etmiş olanlar 30 Haziran 2017’ye kadar sözlü sınavla infaz koruma memuru olabilecek. Başvuru tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olma şartı yer almaktadır.

– İstifa Eden Uzman Çavuşlar Da Memurluk İstiyor
İstifa eden uzman erbaşlara infaz koruma memuru olma şansı verilirken istifa eden uzman çavuşlar da kamuda kendilerine görev verilmesini bekliyor. Minimum 10 yıl görev yapan ve bazı sebeplerden dolayı istekleri doğrultusunda istifa eden uzman çavuşlar da kamuya girmek için bir açık kapı aradıklarını ifade ediyorlar. Vatan millet için yıllardır mücadele eden uzman çavuşlar istifa ettikten sonra hayata tutunmaya çalışıyor. Kimileri belediyelere girebilirken kimileri özel sektörde iş aramaktadır, kimileri de halen iş aramaya devam etmektedir.

Onlarca yıllık tecrübelerini kullanabilecekleri bir alan bulmak isteyen uzman çavuşlar, kendilerine kolaylık sağlanmasının adil olacağını düşünüyorlar. Özellikle günümüz koşulları göz önüne alındığında işsiz olan veya özelde asgari ücretle çalışan birçok uzman çavuş vardır. İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı’nın istifa eden uzman çavuşlara da kolaylık sağlaması faydalı olacaktır.

Zeki KARA/Kamupersoneli.net- Özel Haber

Bir Yorum

  1. E peki bu kadar KPSS'ye giren insan ne olacak.Bu kadar issiz üniversite mezunu genç varken bu eğitimli insanlar ne olacak peki?Uzman erbaşlık taraflarına zor gelsin,istafa et ondan sonra "Bizi de memur yapın".Ohh ne güzel memleket!!

  2. Uğur kardeş bilmeden konuşuyorsun boş konuşuyorsun. Kurum değişikliği hakkını devlet verdi ve yine devlet aldı boşuna bırakmadı bırakanlar şimdi devlet maduriyet gidermeye çalışıyor araştır biraz boş muhabbet yapma

  3. uğur ilhan sen devletten daha mı iyi biliyorsun neyin iyi neyin kötü olacağını onların bir bildiği bir stratejisi vardır ayrıca jandarmadan cte lerin dıs koruması alınacak gibi gözüküyor büyük ihtimalle bu yeni görevi tecrubeli olan uzman çavuşlara verecek

  4. bizim burda eski adamların kullandıgı bi söz var beni yüklü oldun doguramıyorsun diye tam bu konuyla alakalı bi durum nedir bu istifa eden uzmanların sosyal alemdeki patavatsızlardan çektigi araştırmadan soruşturmadan agızlarına sakız olduk cmylmz dedigi gibi beyni yok fikri var anasını satayım kardeşim ben benden alınan hakkı istiyorum başka bişe degil madem uzmanlık bu kadar kolaydı sizde girseydiniz 2 yılın ardından sizde memurluga geçmeye çalışsaydınız sanki ülkede tüm kurumlara uzmanları atıyacaklar okuyanlara yer kalmayacakmış gibi bi zihniyeti benimseyen sevgili diplomalı arkadaşlara sesleniyorum korkmayın sizede iş var hakeden hakettigi yere gelir er yada geç bi düşün yakamızdan