Kamu Personelleri

Vecdi Yanbaz: Kamu Kurumlarındaki Denetim Birimleri Birleştirilmeli

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz kamu kurum ve kuruluşlarının denetim birimlerinin dağınık yapısı hakkında açıklamalarda bulundu.

Vecdi Yanbaz, kamu kurumlarında oluşan dağınık yapısının düzeltilmesinin kamu yararına olduğun belirtti. Bununla ilgili: “Her kurumun kendi içindeki denetim yapıları birleştirilerek 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda Denetim Sınıfının oluşturulması kamunun yararına olacaktır” ifadesini kullandı.

Adaletsizlik ve Farklılıklar Var

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, denetmenlerin diğer meslek gruplarına göre statü ve özlük hakları konusunda çok ciddi farklılıkların ve adaletsizliğin olduğunu dile getirerek;

“Denetmenlerin kurumlarına giriş şartlarının diğer kariyer meslekler (Müfettiş, Denetçi, Kontrolör) ile benzer ve yaptıkları işlerin de ekseriyetinin aynı olmasına rağmen statü ve özlük hakları bakımından çok ciddi farklılıklar ve adaletsizlik mevcuttur. Bu durum özveri ile çalışmakta olan Denetmenleri rahatsız etmekte olup maddi anlamda da sıkıntıya sokmaktadır. Uzman ya da Müfettişle Denetmenin maaş farkı 2500 TL’yi bulmaktadır. Denetmenlerin en kısa zamanda özlük haklarında iyileştirilme yapılıp, maddi ve manevi sıkıntılarının giderilerek Kamudaki müfettiş ve uzman seviyesine çıkarılmalıdır. 5502 sayılı kanunun 31. Maddesinin 1. Fırkası kaldırılarak Sosyal Güvenlik Denetmenleri SGK Merkez Teşkilatına bağlanmalı ve Sosyal Güvenlik Denetmenlerinin ünvanı Sosyal Güvenlik Denetçisi yada Sosyal Güvenlik Kontrolörü şeklinde değiştirilmelidir.” açıklamasını yaptı.

Kamupersoneli.net – ANKARA