Kamu Personelleri

Yeni Bakan Abdülhamit GÜL İle Birlikte Adalet Bakanlığı Personel Alacak Mı?

Kabinedeki Bakan değişikliklerini ve personel alımı beklentilerini değerlendirmeye devam ediyoruz. Yazı dizimizin dördüncüsünü Adalet Bakanlığı’na ayırıyoruz.

 Adalet Bakanı Bekir BOZDAĞ, Başbakan Yardımcılığı görevine getirildiği için yerine Gaziantep Milletvekili Abdülhamit GÜL getirildi.

Sayın GÜL, Referandumun Mimarlarından Sayılıyor

Yeni Adalet Bakanımız Abdülhamit GÜL’ün kritik görevler üstlendiği ifade ediliyor.  Referandum sürecinde yeni anayasa çalışmalarını yürüten en önemli isimlerden biri olan Sayın GÜL,  Bakan olduktan sonra da yaptığı açıklamada “Bu makamlar  hizmet makamlarıdır. Makamlar, alındığı gün teslim edilmek üzere oturulur. İnşallah ülkemize adalet duygusunun daha da perçinleşmesine çok büyük katkılar sağlarız.” cümlelerini kullandı. 

Adalet Bakanlığı’ndan Yaklaşık 10 Bin Personel İlanı Bekleniyor

Adalet Bakanlığı’na 2017 yılında 16 bin personel alımı planlanıyordu. Bakanlıkta üç farklı personel alımı söz konusudur. Birincisi hakim ve savcı alımı, ikincisi zabıt katibi, icra katibi, infaz koruma memuru, şoför gibi yardımcı personel alımı ve üçüncü olarak sosyal çalışmacı, psikolog, sosyolog alımlarıdır. Adalet Bakanlığı 2750 hakim ve savcı, 810 icra katibi ve CTE bünyesine 978 ve 264 personel ve Adli Tıp Kurumu 55 personel alımı yapmıştı.

2017 yılının ikinci yarısında Bakanlıktan ilanlar gelecektir. Eski Bakanımız Bekir BOZDAĞ, 5 bin personel alınacağını ifade etmişti. Yeni Bakanımızla birlikte yeni personel alımları olacaktır diye düşünüyoruz. Adalet Bakanlığı’nın personel alımı noktasında sıkıntısı hiçbir zaman olmamıştır. Maliye Bakanlığı gerekli izinleri vermektedir.

Değerlendirme: Kamupersoneli.net olarak Sayın Adalet Bakanımıza başarılar diliyoruz. Adalet Bakanlığı çalışma temposu en yoğun Bakanlıklardan biridir, personel ilanlarını bekleyen adaylarımız için Sayın Bakanımızdan talebimiz söz konusu ilanların bir an önce verilmesi ve atama süreçlerin başlatılmasıdır. Atama bekleyen adaylar, Sayın Bakanımızdan personel alım sürecinin hızlandırılmasını istiyor. Cezaevlerine ve Denetimli Serbestlik kapsamında adliyelere personel alımı beklentisi de vardır. Birçok aday da zabıt katibi ve infaz koruma memuru alımlarını beklemektedir.

Zeki KARA (zekikara@kamupersoneli.net) / Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. altı aydır bekliyoruz yeni bakan daha fazla bekletmez insAllah

  2. Uzman Çavuşluktan kendi isteği ile ayrılmış olanlardan alım yapılacak mı.

  3. adalet bakanlığında yedeklere sıra gelmiyor onlar için bir şey yapılmasını temenni ediyoruz

  4. inşAllah beklentimizi karşılayacak kadar bir alım olur .sayın bakanımıza görevinde başarılar diliyoruz ve zabıt katibi ilanı inşAllah en kısa zamanda çıkarda emeklerimiz boşa çıkmaz bakanımızın bu konuyla ilgilenmesini talep ediyoruz hadi hayırlısı