Kamu Personelleri

Yeni Başbakan Binali Yıldırım Memur Adayları İçin Umut Olur Mu?

Başbakan Binali YILDIRIM başkanlığında kurulacak 65. Cumhuriyet Hükümeti bugün açıklandı. 1 Kasım seçimlerinden sonra gündeme geleceği söylenen 657 Devlet Memurları Kanunu, Taşeron sistemi ve KPSS 65.Hükümetin gündeminde olacak mı bu haberimizde değerlendireceğiz. 

2014 Puanıyla 1 Merkezi Yerleştirme Kaldı

2014 KPSS puanıyla şu ana kadar 3 merkezi yerleştirme yapıldı, sadece Haziranda (2016-1) yapılacak merkezi yerleştirme kaldı. Üç atama döneminde memur adaylarına sınırlı sayıda kadro açılırken adaylar son atamada umutlanmak istiyorlar. Tüm öğrenim düzeylerinde 85-90 puan alıp da işsiz olan memur adayları vardır. Ancak mevcut tablo itibariyle memur adayları biraz karamsar.

Yeni Başbakan Adaylar İçin Umut Olur Mu?

65.Hükümete ve Başbakana personel alımlarıyla büyük görevler düşmektedir. Kamu personel rejiminin masaya yatırılması, taşeron sistemine getirilecek yeni modelin KPSS içerisine alınması yani sözleşmeli yeni modeldeki alımların KPSS’ye dayalı olarak yapılması gerekmektedir. Siyaset açısından bir yenilenme dönemi yaşanırken bu yenilenmenin KPSS mağdurlarına olumlu yansıması önemlidir.