Kamu Personelleri

Yükseköğretim Kurumlarında Görev Alma Yaşına İlişkin Düzenleme

Bazı kanun ve KHK’larda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Değişen kanun tasarısına göre Yükseköğretim Kurumlarında görev alma yaşına ilişkin kanun tasarısı kabul edildi. 

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA GÖREV ALMA YAŞINA İLİŞKİN DÜZENLEME

Kanun tasarısına göre, Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerin ihtisaslaşmasına yönelik çalışmalar yapacak ve bu konuda karar verecek. Yaş haddini dolduracakları tarihten önce başvurmuş olup sözleşme tarihi itibarıyla öğretim üyesi kadrolarında bulunanlardan yükseköğretim kurumlarınca belirlenen bölüm ve programlarda görevlerinde kalmalarında fayda görülenler, yükseköğretim kurumunun teklifi ve YÖK’ün onayı ile emeklilik yaş hadlerini doldurdukları tarihten itibaren 75 yaşını geçmemek üzere emeklilik veya yaşlılık aylığı bağlanıncaya kadar birer yıllık sürelerle sözleşmeli olarak çalıştırılabilecek. Sigortalık veya iştirakçilik ilişkisi önceki kadro unvanları esas alınmak suretiyle devam edecek. Öğretim üyelerinin tabi olduğu yasak, ödev ve sorumluluklar ile disipline ilişkin hükümler bu şekilde çalıştırılanlar hakkında da uygulanacak. Uygulamaya ilişkin usul ve esaslar Maliye Bakanlığının uygun görüşü üzerine YÖK tarafından belirlenecek.

AKADEMİSYEN MİLLETVEKİLLERİNE İLİŞKİNDE DÜZENLEME YAPILDI

Ayrıca kanun tasarısı içerisinde, akademisyen milletvekillerinin, milletvekilliğinin sona ermesinin ardından üniversitelerde görev yapmaları halinde özlük haklarına ilişkin düzenleme de yapıldı.

Kamupersoneli.net – ANKARA