Kpss A Memur Alım İlanları

İçişleri Bakanlığı 100 Kamu Personel Alımına Kimler Başvurabilir?

İçişleri Bakanlığının Devlet Personel Başkanlığı araclığıyla yayımladığı 100 kamu personeli alımı için başvurular, 13 Temmuz 2017’de ÖSYM’nin başvuru kılavuzunu yayımlamasıyla beraber başlayacak.

İçişleri Bakanlığı 100 kamu personeli alım ilanına kimler başvurabilir, başvuru şartları nelerir? İşte detaylar:

Hangi Kadroda Personel Alımı Yapılacak?

* Kaymakam Adayı (100)

100 Personel Alımına Kimler Başvurabilir?

İçişleri Bakanlığı personel alım ilanına başvuracak adayların; Üniversitelerin Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki en az dört yıl süreli fakültelerden mezun olmak, 1700 sayılı Dahiliye Memurları Kanunu’nun 2 ve 2/A ile 657 sayılı DMK’nın 48/A maddelerinde yer alan şartlara haiz olma, 01 Ocak 2017 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak, askerlikle ilişiği bulunmamak, askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak şartlarını taşımaları gerekiyor.

Sınav Ücreti Ne Kadar? Sınav Ücreti Yatırma İşlemi Nasıl Yapılacak?

Sınava girecek adaylar 13-21 Temmuz 2017 tarihleri arasında, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ÖSYM adına 165,00 TL (%18 KDV dâhil) sınav ücreti yatıracaklardır.

Adaylar, banka/ATM’den sınav ücreti ödemesi yapmamalıdır.

Adaylar, sınava başvurularını yaptıktan sonra sınav ücretini yatırmalıdır. 

Sınav Süreci

Sınavın organizasyonu ve sınavın uygulanması tamamen ÖSYM’nin sorumluluğunda gerçekleştirilecektir.

Adaylar sınava, sınavın yapılacağı hafta içerisinde ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi girerek edinecekleri Sınava Giriş Belgesi ve Nüfus Cüzdanı/T.C. Kimlik Kartı veya süresi geçerli pasaportu ile kabul edilecektir. Üzerinde soğuk damga, güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan (TC Kimlik numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaportlar kabul edilmeyecektir