Kpss A Memur Alım İlanları

Kamu Gözetimi Kurumu Personel Alım İlanı Detayları (Kimler Başvurabilir?)

Kamu Gözetimi Kurumu, geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı resmi sitesinde bir ilan yayımladı. Yayımlanan ilana göre;  başarı durumları dikkate alınarak sınav ile aday personel alınacak.

Yayımlanan ilana başvurular 22 Haziran 2017’de başladı ve 5 Temmuz 2017’ye kadar devam edecek. Alınacak personeller, aday personel olarak görevlendirilecek.

İlana başvuru yapacak adayların; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları taşıması, üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler ile Ticari Bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olması, ÖSYM tarafından 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında KPSSP1 veya KPSSP2 puan türlerinden herhangi birinden 80 ve üzeri puan almış olmak kaydıyla, başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 300 kişi içerisinde bulunması, yazılı sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuzbeş yaşını doldurmamış olması, görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumunun olmaması, gerekmektedir.

Başvuruların Alınması:

* Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalıdır. Sınav başvuruları,5 Temmuz 2017 mesai saati itibariyle sona erecek. Başvurular, elektronik ortamda “www.kgk.gov.tr” adresinde yer alan “Sınav Başvuru Formu”nun, yapılan açıklamalar çerçevesinde doldurulması suretiyle yapılacaktır. 

Sınav Süreci:

* Giriş sınavının yazılı bölümü 22 – 23 Temmuz 2017 tarihlerinde her gün sabah ve öğleden sonra iki oturum olmak üzere toplam dört oturumda Ankara’da yapılacak. Giriş sınavının yazılı bölümüne katılmaya hak kazanan adaylar ile sınav yerleri, Kurumun “www.kgk.gov.tr” internet sayfasında ve e-Devlet portalında yazılı sınavdan en az 10 gün önce ilan edilecek.

Sınav yeri adresi sınav giriş belgesinde belirtilecektir. Sınava katılmaya hak kazandığı açıklanan adaylar, belirtilen internet adresinde yer alacak olan bölüme vatandaşlık numaralarını girmek suretiyle erişebilecekleri sınav giriş belgelerinin bir çıktısını alacaklar.

Sınavda, çıktısını almış oldukları bu giriş belgesiyle birlikte yanlarında kimlik tespiti sağlamak üzere vatandaşlık numaralarını içeren nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport bulundurmaları gerekmektedir. Sınav yeri ve/veya tarihinin değiştirilmesi halinde durum, Kurumun internet adresinde ilan edilir. Bu ilan tebligat hükmündedir.