Kpss B Memur Alım İlanları

3174 Nitelik Kodu Yerine 3163 Koduyla Memur Alınsın Talebi

Kamupersoneli.net olarak memur adaylarının sıkıntılarını yayımlamaya devam ediyoruz. 3163 nitelik kodlu önlisans işletme mezunları kendi bölümlerine merkezi atamalarda kadro ayrılmadığını belirterek 1992 yılında kapatılan işletme-muhasebe bölümü için ÖSYM’nin halen 3174 nitelik kodunu kullandığını, 3174 kodunun iptal edilerek yerine 3163 kodunun getirilerek kadroların buna göre açılması gerektiğini ifade ediyorlar.

Ön Lisans İşletme mezunlarının sitemize gönderdiği yazıyı aynen aşağıda yayımlıyoruz:

“Bizler 3163 ön lisans mezunları olarak son merkezi atamada ortaklı iki kadro verilerek mağdur edildik ve yüksek KPSS puanlarıyla atanamadık özellikle 3174 işletme-muhasebe bölümü yüzünden kadrolarımıza set çekildi, bu bölümü araştırdığımızda hiçbir üniversitede okutulmayan 80’li yıllardan kalma bir bölüm olduğunu öğrendik. 3174 nitelik kodundan sadece 2 kişinin sınava girdiğini öğrendik ancak son atamada 3174 koduna ortaklı 121 kadro verilmiştir. Biz ön lisans işletme olarak ayrıntılı muhasebe ve işletme dersleri gördük ayrıca büro yönetim teknikleri dersleri aldık. Ayrıca üzücü bir durum ise 3163 kodunda alakasız bölümlerin oluşu tarım işletmesi ve çiftlik organizasyonu bölümleriyle alakasız dersler görmemize rağmen o bölümlere uygun kod olmadığı için bize eklenmiştir.”

DEĞERLENDİRME: 3163 nitelik kodundaki bölümler şunlardır: Genel İşletme, İşletme, İşletmecilik, İş İdaresi, Ticaret ve Yönetim, Mağaza İşletmeciliği, Endüstriyel Yönetim, Tarım İşletmeciliği ve Pazarlama, Tarımsal İşletmecilik, İşletme Organizasyonu ve Çiftlik Yönetimi ön lisans programları. Ön lisans işletme mezunlarının istihdam alanıyla ilgili gerek kod düzenlemesi, gerekse kontenjan açılması hususunda hem ÖSYM’yi hem de kamu kurumlarına araştırma yapmayı davet ediyoruz. 

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Çocuk gelişimi önlisans kodu da lütfen olsun bizde atama bekliyoruz neden önlisans lar in yüzü gülmü yor bıktım beklemekten

  2. 3174 kodunun yerine bir bölüm kullanılacaksa bu aynı branşdan olan 3173 önlisans muhasebe olur işletme bölümü değil .

  3. Allah razı olsun bu haberi yapan ve yayınlayan ekipten. Sonsuz tesekkurler. 3174 den 2kişi sınava gieiyor 120 ortaklı kontenjan veriliyor. İşletme mezunu 100.000 kişide gökten kadro yağacak diye beklesin. Ekmeğe mama der olduk.

  4. 3174 kodunu hallettiler kaldı diğeri onada yer açsınlar nie kapatıyolar

  5. Muhasebe bölümüne 121 kadro ile hakları tastamam verildi. Haziranda muhasebeye 2 kadro . İşletmeye 121 kadro verilsin adalet budur.

  6. 3163 işletme onlisansa 2 kadro verildi haziranda telafi edilmelidır. Muhasebe 121 büro 146 kadro aldı.

  7. İsletme olarak tercih yapıp okunmaya başladığım bölümden işletme yönetimi olarak mezun oldum. 2010-2012 kpsslerinde tercih yapabildim.şimdi kadro acılmadıgından yapamadık. Haber için tşkler. İnşAllah kadro açılır ve atanırız…. Torpilsiz atanışlara…..

  8. Haklısınız. Ve bu gibi pek çok haksızlık var.dış ticaret ve AB mezunuyum 86 _ 84 gibi puanlarla açıkta kaldım adalet mezunları gümrük kadroları yazabiliyor ancak biz onların kadrolarını yazamıyoruz! Bunuda değerlendirmenizi rica ediyorum.

  9. Muhasebeci arkadaş ne kullanıyorsa ondan alalım bizde? Geçen atamalarda aldığınız kadrolar ortada biz 90 puanla bekliyoruz , siz 70 puanla merkezi atamadan atanma derdindesiniz. Aciktan alimlarda kurumlarin vazgcilmezi sizsiniz zaten birakin da Adaletli kadro dagitilsin aga!