Kpss B Memur Alım İlanları

Diyanet İşleri Başkanlığı Personel Alımı Duyurusu

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) tarafından Devlet Personel Başkanlığı internet sitesinde yayımlanan duyuru ile personel alımı yapacaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruya göre Tashihçi, Yazma Eser Patoloji Uzmanı ve Yazma Eser Uzmanı unvanlı boş olan pozisyonlara mesleki uygulamalı sınav ile; Arşiv Uzmanı ve Mütercim-Tercüman unvanlı boş olan pozisyona ise 2016 KPSS (B) Grubu puan sırası esas alınarak belirtilen boş pozisyonların 10 katı kadar aday sözlü sınava çağrılacaktır.

Genel Şartlar

İlana başvuruda bulunacak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4. Maddesinin A Bendinde bulunan şartları taşımaları gerekmektedir.

Başvuru Yeri ve Şekli ve Son Başvuru Tarihi

İlgili ilan için Başvuru şartlarını taşıyan adaylar, 15 Temmuz 2016 ile 25 Temmuz 2016 tarihleri arasında (https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/) adresi üzerinden ebaşvuru programı aracılığı ile 4-B Sözleşmeli Personel Alımı (SÖZPER 2016-II) ebaşvuru formunu kendileri doldurduktan sonra istenen belgelerle birlikte herhangi bir il müftülüğüne şahsen müracaat edeceklerdir. Yurtdışından sınava müracaat edecek adaylar adına istenen belgeleri getirmeleri halinde, üçüncü şahıslar müracaat işlemini yapabileceklerdir.

Başvuru Esnasında İstenen Belgeler

# Kimlik Numaralı T.C. Kimlik Kartı
# Mezuniyet Belgesi
# Sabıka ve Askerlik durum belgeleri