Kpss B Memur Alım İlanları

DSİ 175 Memur Alımı İçin Başvurular Devam Ediyor (Kimler Başvurabilir?)

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 11 Ekim’de Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla personel alım ilanı verdi. Verilen ilana göre 4/A usulüne uygun 175 memur alınacak. Alımlar Bursa, Antalya, Konya başta olmak üzere Türkiye genelinde yapılacaktır. Alımlar uygulamalı sınav neticesinde yapılacak. 

Alınacak Personel:
– Elektrik- Elektronik Mühendisi: 3
– Harita, Jeodezi Mühendisi: 28
– Jeoloji Mühendisi: 8
– Çevre Mühendisi: 4
– Maden Mühendisi: 3
– Makina Mühendisi: 9
– Ziraat Mühendisi: 19
– Meteoroloji Mühendisi: 2
– Kimya Mühendisi: 2
– İnşaat Mühendisi: 95
– Su Ürünleri Mühendisi:1

Başvuru İçin Gereken Şartlar Neler? Kimler Başvurabilir?
– 657 sayılı DMK’nın 48.maddesinde yer alan şartlara haiz olmak
– KPSSP3 puan türünden en az 70 almış olmak
–  Arazi şartlarında çalışmaya uygun sağlık durumu olmak 

Değerlendirme Süreci: Başvuran adaylar arasında en yüksek KPSS puanlı olan adaydan başlamak üzere, alınacak kadro sayısının 3 katını geçmeyecek kadar aday uygulamalı sınava girecek. Uygulamalı sınava çağırılacak adaylar, 26 Ekim 2016’da DSİ web sitesi üzerinden ilan edilecek. Elektronik ortamda ayrı bir bilgilendirme de yapılacaktır.

Sınav İçin Gereken Belgeler
– Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı ya da onaylı sureti
– KPSS sonuç belgesi
– 3 adet fotoğraf

Sınav Konuları: Sınavda adaylar; mesleki alan bilgisi ve Genel Müdürlüğün faaliyet alanları esas alınarak toplam yüz puan üzerinden değerlendirilecektir. Uygulamalı sınavda yüz üzerinden en az yetmiş puan alanlar başarılı sayılır.

Başvuru Süreci: DSİ 175 memur alımı başvuruları 13 Ekim-23 Ekim 2016 tarihleri arasında  http://personelalimi.dsi.gov.tr/ adresinden yapılacak. Sınav başvuru formu doldurulacak ve çıktı alınacak. Her aday, branşıyla alakalı istediği ili tercih edebilecek, tercihlerde herhangi bir sınırlama uygulanmayacak. Şahsen veya posta yoluyla yapılacak başvurular kabul edilmeyecek.