Kpss

2010 KPSS Sorularının Sızdırılması Soruşturmasında 206 Kişi Tutuklu Bulunuyor

 2010 Kamu Personeli Seçme Sınavı (2010 KPSS) Sorularının Sızdırılması iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında 206 kişi tutuklu yargılanıyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin soruşturma kapsamında 206 kişinin tutuklu bulunduğu öğrenildi. Anadolu haber ajansı muhaberinin savcılık kaynaklarından edindiği bilgiler doğrultusunda, 2010 KPS soruşturması çerçevesinde 23 Mart 2015 tarihinden günümüze toplam 7 defa operasyon düzenlendiği bildirilirken, söz konusu operasyonlarda adli işlem yapılan 385 kişinin 206’sının tutuklandığı , 97 kişi hakkında da adli kontrol kararının uygulandığı öğrenildi.


Soruşturma doğrultusunda 54 şüpheli, sağlık ve aile durumları nedeniyle savcılık tarafından serbest bırakılırken gözaltına alınmayan 28 kişi için arama devam ediyor. 2010 Kamu Personeli Seçme Sınavı (2010 KPSS) sorularının sızdırılmasına ilişkin iddianeme düzenlenecek, 2600 kişi hakkındaki soruşturmanın devam ettiği bilgisi geldi. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sorularının sızdırılması ile ilgili 230 kişi için “FETÖ/PDY kurucusu, yöneticisi olmak, resmi belgede sahtecilik ve kamu zararına dolandırıcılık” suçlarından ötürü dava açmıştı. 2010 yılındaki Kamu Personeli Seçme Sınavı hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.

Kamu haberlerinden, gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden ve çok daha fazlasından haberdar olabilmek için kamudan haberlerin merkezi kamupersoneli.net adresini takip etmeye devam edin.

Kamupersoneli.net | Ankara