Kpss

2010 KPSS Sorularının Sızdırılmasına Yönelik Soruşturmada 25 Kişi Tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 2010’daki KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan 25’i tutuklandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğünün 2 hafta önce düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 28 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman, şüphelilerden 27’sini “Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik ile kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık” suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti. 

Erkman, serbest bıraktığı bir şüpheli için ise sulh ceza hakimliğinden adli kontrol talep etti.

Tutuklanması istenen 27 şüpheliden 25’i sulh ceza hakimliğindeki sorgularının ardından tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Nöbetçi hakim, Savcı Erkman’ın serbest bıraktığı şüpheliye de adli kontrol uygulanmasına karar verdi. 

Savcı Erkman’ın adli kontrolle serbest bıraktığı şüphelinin, ifadesinde 2010 KPSS sorularını sınavdan önce aldığını kabul ettiği, kimden ve nasıl aldığına ilişkin bilgi verdiği öğrenildi.

Kamupersoneli.net | AA

Bir Yorum

  1. Adaletin yerini tam bulmasi icin kopyacilardan bosalan kadrolara 2010kpss de hakki yenenler yerlestirilmeli

  2. 2010 kpss sinde 150 bin memur alımı yapılmış. bunun on bini fetodon soru çalıp memur olmuşlar. sizce bu on bin yeterli bir sayımı. bana göre 150 bin memurun en az 100 bini fetöcü olabilir on bin kişi çok az deyilmi.