Kpss

"2010 KPSS’yle Atananların Tamamı Atılsın" Diyenleri Kınıyoruz

Başbakan Binali Yıldırım bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada; Ya bir yasa düzenleyeceğiz bu mahkeme kararını etkisiz hale getireceğiz ya da mahkeme kararını uygulayacağız, 86 bin kişinin iş akdini feshedeceğiz. Burada şunu da yapmamızın daha doğru olacağını düşünüyorum, ben Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza da bunu söyledim, şunu yapmak daha doğru, bunların sınavlarını incelemek lazım, yani bu kadarın tamamı mı acaba soruları aldı, yoksa bunların içinde FETÖ terör örgütünün hedef kitle olarak gördüğü belirli bir grup mu? Onlar belli olur. O geriye yönelik sınav sonuçlarına bakılır, orada bu işin failleri kimse onlar ortaya çıkarılır, diğerleri bu işten muaf tutulur.” şeklinde bir açıklama yaptı. Ondan önce DPB’de konuyla ilgili bir çalışma yapılacağını açıklamıştı.

Kurunun Yanında Yaş da Yanmaması İçin Ne Yapılmalıdır?

1) 2010 KPSS’de kopya çektiği sabit görülen veya şüpheli olanların memuriyetine son verilerek hakkıyla atananların hakkı korunmalıdır. Yani 150 bin kişinden bahsediliyor, yasal düzenleme yapılmama ihtimalini konuşmak bile ürkütücüdür.

2) 2010 KPSS iptaliyle FETÖ davası birleştirilecekse bu yapıya mensup kişilerin kamudan uzaklaştırılması ve sadece 2010 değil, tüm atama dönemlerinde şaibeli olanlar, suça karışmış olanlar veya örgüt üyesi olanların işine son verilmelidir. Hatta mülakatla alımlarda kamuya atanmış FETÖ üyelerinin hepsi kamudan atılmalıdır.

3) Gerek 2010 KPSS iptali gerekse FETÖ kapsamında suçlu olanların memuriyetten atılarak hakkıyla, emeğiyle atananların bir an önce rahatlatılması lazım. 2010 iptaliyle birlikte gece gündüz ağlayanlar var, psikolojisi bozulanlar var. Yasal düzenlemelerin hızlıca yapılması on binlerce öğretmeni, memuru, işçiyi rahatlatacaktır.

Özetle; 

Paralel yapı ve FETÖ; sadece devlet kurumlarına saldırmakla kalmamış, sınavlarda hilenin yanı sıra mülakatla atamalarda kamuya kendi adamlarını doldurmuştur. Bunun cezasını namusuyla, şerefiyle oturup KPSS’ye çalışıp da hakkıyla atanan kamu personellerimiz çekmemelidir. Gece gündüz demeden KPSS’ye emek veren ve açılan kadrolara hakkıyla atanan kamu personellerinin güvencesi devlettir. Devletin adaleti sağlayacağına inancımız tamdır. 2010 KPSS’yle atananların rahat olmasını öneriyoruz ve tamamı işten atılsın da yerine bizleri alsın diyen bencil insanları da kınıyoruz. 

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları Kamupersoneli.Net’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kamupersoneli.Net tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Bir Yorum

  1. Tamamının atılması haksızlık tabi. Emek veren kendi hakkı ile atanan binlerce memur var. Tamamının atılmasını isteyenler insan bile olamaz. Ben de 2010 kpss mağduruyum 87.5 net ile atamadım. Bölüm kamu Yönetimi çoğu yere virgülle kaçırdım 0,3 0,5 gibi. Biz 2010 Kpss mağdurları şunu istiyoruz eğer sorular servis edilmeseydi atanma ihtimalımız çok yüksekti. Eğer yasa yapılacaksa bizi de göz önünde bulundursunlar. Atılan memur kadar 2010 kpss mağdurları atansın. 6 yıldır neler çektiğimi ancak Allah ve ailem bilir. Şimdi birileri diyecek ki sonradan 2 sınav oldu niye atamadım onu da izah edeyim. 2012 son atamasında atanırım diye az çalıştım. Cuma günü sonuçlar açıklandı cumartesi günü 2012 kpss sınavı oldu o psikoloji ile sabaha kadar hiç yatmadım ve sınavım kötü geçti. 2014 kpss sınavında 81,92 puan aldım alımlar az olunca yine atamadım. 4 mülakattan elendim kyk gümrük gardiyanlık vb. Alımlarda. Şimdi size soruyorum benim günahım ne 6 yıldır çekmediğim dert kalmadı. Şuan borç batağındayım. Kim sesimizi duyacak Kim bize yardımcı olacak. Allah rızası için bizi de haber yapın. 2010 kpss mağdurları için ek bir alım olsun olay tatlıya bağlansın. Durum bundan ibaret Allah var o bize yeter Selam ve Dua ile…

  2. Gece gündüz kpss ye çalıştım hakkımla 92 puan alıp atandım . 6 yıldır devletime milletime hizmet etmekteyim . İşimi hakkıyla yapıp helal para kazanmak için uğraşıyorum. Bizi 2010 da hem mağdur ettiler kopya olaylarıyla hem de şimdi mesleğimiz tehlikede . Devletimiz adaletli davranıp kopyacıları çıkarsın ortaya bizim gibi masumların günahına girilmesin

  3. ah ah o dönemde gy-gk de yeniden yapsaydınız bunlar yaşanmayacaktı, Başbakan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza da bunu söyledim, şunu yapmak daha doğru, bunların sınavlarını incelemek lazım,demiş.2010 sınavının cevap kağıdı ve soru kitapçıkları imha edilmiş neyi inceleyecekler, şuan tazminat ve yeni sınav gündemde, devlet yaş yere yatmaz tazminat vereceklerini sanmıyorum,yeni sınav yapalım diyecekler ancak 2010 dan sonra birçok kişi bir daha sınava girmedi,girenlerde o psikolojiyle aynı neti yapamadı,örneğin genel kültür tamamen o dönemin şartlarına bağlı bir bölümdür güncel sorulardan değişen vatandaşlık konularından oluşur, Türkçe sorularının formatı değişti çoğu kişi 2010 daki neti yapamadı, ,dahası yeni sınava girenlerin hepsinin 2010 mağduru olduğunu nereden bileceğiz,iptal olan bir sınavın kopyacıları çıkarıp yeniden puan hesaplanması nasıl olacak,2010 mağdurları için ek alım olsa hangi yılın kpss puanına göre olacak,2010 iptal,2012 mi 2014 mü,2016 mı…..belirsiz belirsiz belirsiz.

  4. Allah razı olsun. Keşke tv haber kanalları da sizler gibi yayınlasalar. Algı oluşturuyorlar. Benim gibi hakkıyla atananların ne suçu var. Allahım emeklerim sana emanet. Sen koru Rabbim…. Amin…

  5. Kopyacı fetocuları bulup burunlarından fitil fitil getirsinler bunu gemse keşke çok daha önce yapsalardı ama bizim gibi Hakkı'yla kazananların Hakkı'nı yemesinler kopyacıların kimlerde bulunsun.Allahım sen bileğinin Hakkı'yla çalışıp kazanana yardım et devlete güveniyoruz..

  6. bu şanssızlık nedir yahu sınava girip çıktık sınavın peşinden iptal olacak haberleri çıktı.Ama iptal edilmedi edilen sadece eğitim bilimleri oldu etseler daha iyi puanla daha iyi yerlerde olacaktık bi çoğumuz sonra puanlar açıklandı 84 beklerken 78 geldi ama 1 yıl bekleyip atandık bu seferde gün farkıyla kadro yu kaçırdık dava açtık hep sıkıntı ile geçti ve halada geçmeye devam ediyor bizlere bunları yaşatan herkesin Allah belasını versin İlahi adelet elbet er yada geç tecelli eder.Hakkımızı artık yedirmeyiz. Bazılarıda sorular çalınmamış olsa bizde atanmıştık diyo bazılarımızda daha iyi yerlerde olurduk diyo hepsi haklı ama şu gerçek var bunu unutmayalım hakkıyla atanan emek veren kimsenin hakkı yenmez

  7. sorular çalınmış bu kesin,bunun sonucunda kpss sıralamasıda değişmiştir bunun için kimse,gerçek puanıyla atanmış sayılmaz.hepsi memuriyetten çıkarılmalı,tabikide Allah masumları korusun yardım etsin

  8. 2010-2011-2012-2013-2014-2015 yıllarında kpss yle yerlesenler kesinlikle gozden geçirilmelidir ve hsksız yerleşenler isten atilmalidirlar

  9. GY-GK keşke o zaman yenilenseydi, kopyacılar da ortaya çıkardı. Bu iş çözüme kavuşmazsa kopya yoktu diyen herkesi dava edeceğim. Millette ağız tadı bırakmadınız.

  10. çok iyi oldu adiler haksız yere hakkımızı yediniz beter olun ki olacaksınız

  11. 2010 kpss sonucunu dershane hocam gösterdiğimiz sıralamada bakıp bu sınavda kesin sorular çalınmış demişti. Siz nasıl oluyorsa bunlar atılmasını diyorsunuz sonuçta bunun vebali büyük. Zaten kimseye de fayda sağlamaz. Ben hakkımı helal etmiyorum

  12. Neden biz diyincemi atılıyorlar yoksa danıştay mı öyle istedi????

  13. Hiç sınava girip yüksek puan alıp açıkta kalanlardan bahseden yok. Anlayın artık bizim ahımız çok kişiyi yakacak. Bu bir hak savaşıdır ve 2010 KPSS eğitim iptal edilim gk gy iptal edilmediğinde başlamıştır. Biz haklarımızı alana kadarda bitmeyecektir. Eğer bizim haklarımız iade edilmezse bundan sonra kimseye huzur vermeyeceğiz. Davaları açmaya devam ediyoruz.

  14. 2010 KPSS ile atananlar şunu iyi bilmelisiniz ki artık memuriyetiniz düştü. Eğer görevden uzaklaştırılmaz iseniz idari mahkemeye açılacak bir dava ve danıştayın kararı hatırlatılarak hepiniz görevden uzaklaştırılmak zorundasınız. Daha sonra haklı iseniz hakkınızı mahkemelerde arayabilirsiniz.Biz hakettiği halde atanamayanlarız. Biz 6 yıldır uğraşıyoruz, BİZ BİLEĞİNİN HAKKI yenenleriz. Bizim hakkımız ödenmeden kimse tatlı rüyalar hayal etmesin.

  15. "Hakkıyla atanan" arkadaşların en sevmediğim yönü şu; 2010 eğitim bilimleri iptal edildiğinde hiçbiri gk gy de iptal edilsin demedi. Hepsi bize siz ikinci bir şans istiyorsunuz dediler. Alın size ikinci şans 6 yıl da siz uğraşın.

  16. Eğer adaletli ve hakkaniyet bir sınavsa tümü sil baştan yapılsın.zaten yüksek alan yine yüksek alır.

  17. bu konu çok hassas konu. kuru ile yaşı titizlikle ve en ince detaya inilerek araştırılması gerekir. 1-2 yıl da sürebilir bu ayıklama. ancak hakkıyla kazanıp yüksek puan alanların yanı sıra 70 puana kadar inilmesi gerekir. zia kafası basmayan gerzek fetöcüler o kadar sorunun cevabı tam olarak hatırlayamayıp 70 civarında puan almış olabilir. şahısların geçmişlerinin iyi tetkik edilmesi gerekir. hakkıyla gece gündüz çalışıp 95 puan alanın günahını almayın. sonra hesabını öbür dünyada veremezssiniz.kopyacılardan ayıklanması sonucu listeye giremeyen alt sıradakilerin de acilen yenen haklarının işten atoılacakların yerine işe alınmaları gerekir. ve de o işten atılacak olan fetöcülere ödenmiş olan tüm mali hakların yasal faizi ile birlikte geri alınması gerekir. bu parayı da şehitlerin ailelerine bağışlayabilirsiniz.veya fetöcüler yüzünden hakları yenen ve onların yüzünden işe giremeyen o dönemdeki adaylara tazminat olarak ödenebilir. yazık değil mi onlara bu da güzel bir hak ödeme olur.

  18. 2010 puanıyla hakkıyla şaibesiz bir şekilde atanan biri için işten atılsın demek en hafif tabiriyle vicdansızlıktır. ayrıca bu insanlar gerçekten de empatiden yoksun. Bu arkadaşlardan kendini hakkıyla atanan birinin yerine koymasını istiyorum.

  19. Yahu insanlar ne kadar bencil. Kimse hak edip atanamayanları düşünmüyor. 97 net yaptım 83 aldım… Normalde standart sapma kopyacılar olmasa düşük olacak. Ben de 91 alacaktım.. 6 yıldır iş güç yok. yaş geçti.. Allah hakkımı yiyen yediren ve şu anda da karar verirken ben ve benim gibileri düşünmeyenleri iki cihanda kahru perişan eyleye..

  20. yok yyaaaww..çalıştın 92 puan aldın heee…siiieee….şerefsiz fettöcü…92 puan oxfort bitirdim desen yine olmaz….8 cevap daha çalaydın 100 olsaydı…

  21. 92 almışşşmmııışşş…8 soru daha kapaydın abılalardan 100 yapsaydın bari…duyan 2 ana dal 4 yandal bitirdin zannetcek…

  22. Ortaöğretimden girmiştim meslek lisesi mezunuyum 59.58 puanda kalmıştım 2010da 60 puan yeterliydi..hak yenildiyse bu Adaleti sağlamak lazım..