Kpss

2016 KPSS Lisans Motivasyon Arttırma Teknikleri ( Sınavlara Hazırlanırken Nelere Dikkat Edilmeli? )

2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı (2016 KPSS Lisans) sınavı için 1 aydan az bir süre kaldı. Bazı adaylar sınav için motivasyonlarını kaybedebiliyor. Sınavlara haddinden fazla hazırlıkta sınav stresini arttıracağı gibi motivasyonun düşmesine neden olabiliyor. Sınavlara hazırlık esnasında kendinizi bunaltmamaya ve hedeflerinizi unutmamaya gayret etmeniz gerekmektedir.

Hazırlıkları Asla Abartmayın 

Sınavlara hiç hazırlık yapmamak kadar sınavlar için günlük hayatı terk edip test çözmekte zararlıdır. Sınavlara hazırlanan adayların öncelikle bu sınavlarda başarılı olmaları ve atanmaları halinde hayatlarında neler değişeceğini mutlaka hatırlamaları gerekmektedir. Sınava çalışamayan adaylar söz konusu sınavda başarılı olmaları halinde hayatlarında neler değişeceğini bir yerlere not almaları faydalı olacaktır.

Kendi Kendinize Hatırlatın

Cep telefonunuzun takvim kısmına hatırlatmalar koyabilirsiniz. Devlet Güvencesi altında bir işte çalışmanın faydalarını hatırlamak, İhtiyaçları karşılamak için gereken paranın elde edileceği , Ailenin maddi ne manevi olarak rahata ereceği, Kariyerli bir mesleğe adım atılacağı unutulmamalı . Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ‘ye hazırlanan adaylar alacakları yüksek puanlardan sonra mutlu olacaklarını unutmamalı.  

O Anı Düşünün

Hedefinize vardığınız anı gözünüzde canlandırın. Çalışmak için motivasyonunuzu kaybettiğiniz zaman hedeflerinizi düşünmekten vazgeçmeyin. Ama yazımızın başında da belirttiğimiz gibi asla ama asla hayatınızın düzenini alt üst edecek şekilde sınavlara hazırlanmayın.


Yeme , İçme ve Uyku Düzeni Çok Önemli

Sınav haftası yeme içme alışkanlığınızı düzene sokun. İyi uyumaya özen gösterin. Uyku düzeni bozuklukları stresi tetiklediği gibi motivasyonunuzu kaybetmenizde önemli bir yer edinir.

Kamudan haberleri takip etmek ve kamu personeli alım ilanlarından her yerde haberdar olmak için kamupersoneli.net’in android uygulamasını indirin.