Kpss

2016 KPSS Lise/Ortaöğretim Sınav Giriş Belgeleri Ne Zaman Yayınlanacak?

2016 KPSS Önlisans sınavı geçtiğimiz haftasonu, 16 Ekim tarihinde yapıldı.Önlisans soru ve cevap anahtarı ise aynı gün ÖSYM web sitesi üzerinden yayımlandı. Önlisans KPSS’nin sona ermesinin ardından sırada lise-ortaöğretim düzeyinde yapılacak KPSS var. ÖSYM’nin sınav takvimi değişikliği nedeniyle tarihi değiştirilen Lise/Ortaöğretim KPSS 20 Kasım 2016‘da yapılacak.

Önlisans sınavına giren adayların, soruların zor olmasından şikayet etmesi nedeniyle lise düzeyinde girecek olan adaylar da kendileri için endişelendi. 

KPSS lise/ortaöğretim sınavı 23 Ekim 2016‘da yapılacakken ertelenip 20 Kasım’a alınmıştı. 20 Kasım’da hem KPSS hem DHBT sınavı birlikte uygulanacak. DHBT’ye girecek adaylar da genel kültür-genel yetenek sorularını cevaplandıracaklar. Sınava girecek adaylar toplamda 120 soru cevaplandıracaklar. 120 soru için adaylara verilen süre ise 120 dakika olacak. 

Peki KPSS Lise/Ortaöğretim Sınav Giriş Belgeleri Ne Zaman Yayınlanacak?

KPSS Önlisans için sınav giriş belgeleri sınava 10 gün kala ÖSYM tarafından açıklandı. KPSS Lise/Ortaöğretim sınavı için de sınav giriş belgelerinin sınavdan 10 gün önce yayınlanması bekleniyor. Adaylar, giriş belgelerinin yayınlanmasının ardından ÖSYM aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak giriş belgelerini görüntüleyebilecekler.

KPSS haberleri, sınav haberleri,sınav sonuçları ve daha fazlasından anında haberdar olmak için kamupersoneli.net’in ücretsiz mobil uygulamasını indirmeyi unutmayın.

Kamupersoneli.net|Ankara

Bir Yorum

  1. Sınavdan sonra kendimizmi seçiyoz yerlerini tabi kazanirsak

  2. Azra ve emre kpss de ne kadar yuksek puan alirsaniz o kadar sansiniz artacaktir. Mesela bir acik pozisyona 10 kisi yerlestirilecekse 100 kiside tercihte bulunmussa puani en yuksek olandan baslayarak alimlar yapilir. Tabikide basvuru yaparken dikkat etmen gereken muracat ettigin bolume satlarinin uyup uymadigi mesela sen saglikla ilgili bir tercih yaptin buyuk ihtimal satlarinda saglik meslek liseleri basvurur diye belirtilir. Sen duz lise mezunuysan basvuramazsin. Kilavuzu iyice okuyup ona gore tercih yapmanizi oneririm

  3. Genelde 85 üstü 90 üstü garanti gibi ama yine sıralama ve kontenjan önemli