Kpss

2016 KPSS Ortaöğretim Sınavında Başarılı Olmak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

KPSS Ortaöğretim/Lise düzeyi sınavı 20 Kasım 2016 tarihinde uygulanacak. 1.5 milyon civarında bir rekor katılımcı sayısıyla gerçekleşecek KPSS ortaöğretim sınavında, adayların dikkat etmesi gereken bazı önemli noktalar yer alıyor. Bunları kısaca listelemek ve sınava az bir zaman kala, mutlaka bilinmesi gerekenleri aktarmak istedik. İşte KPSS Ortaöğretim sınavı üzerine herşey…

*Daima daha çok çözmeye odaklanılmalı. 

Sınava 1.5 milyon civarında bir aday katılım sağlayacak. Bu da demek oluyor ki, bir tek soru fazla çözmek bile; adayı yüzbinlerce kişinin önüne atacak. Eğer aradaki soru farkını ne kadar yukarıya çekebilirseniz, alınacak puan ve sıralama epey farkedecektir.

*Daha az yanlış işaretlemeye çalışılmalı.

Sınavda puanlarda doğru cevaplar kadar, yanlış cevaplarda epey önemlidir. Sınava katılacak olan adaylar, yanlış cevap işaretlememeye ve mümkün mertebe bilmedikleri soruyu cevaplamamaya çalışmalıdırlar. Böylelikle hem puanlarında düşüş yaşanmaz, hem de sıralamadaki yerin korunması da sağlanacaktır.

*Stres azaltmaya yönelik çalışılmalı.

Sınav heyecanı ve gelecek kaygısı gibi nedenlerden ötürü, sınav katılımcısı adaylar stres yaşayabilmektedirler. Dolayısıyla da bu durum, adaylarda ciddi problem oluşmasına neden olabilmekte, başarılarını engellemektedir. Adaylar, streslerini kontrol altında tutmaya özen göstermeliler.

Kamupersoneli.net | ANKARA