Kpss

2016 KPSS/Önlisans Puanıyla Tercih Edilebilecek Bölümler

2016 KPSS Önlisans sınavı 16 Ekim 2016’da Türkiye genelinde yapıldı. Sınav 09.30’da başladı ve 120 dakika sürdü. Sınava giren adaylar Genel Yetenek-Genel Kültür sorularını cevaplandırdılar. KPSS Önlisans sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair bir açıklama ise henüz gelmedi.

Sınava giren adaylar KPSS-Önlisans puanlarıyla hangi bölümleri tercih edebileceklerini, 2014 KPSS Önlisans yerleştirmelerinde hangi bölümün kaç puanla alım yaptığını merak ediyor. KPSS Önlisans puanıyla tercih edilebilecek bölümleri, 2014 yılında alım yapan kadroları ve aldığı puanları kamupersoneli.net olarak sizin için derledik.

KPSS Önlisans Puanıyla Hangi Bölümler Tercih Edilebilir?

2016 KPSS-Önlisans sınavına giren adaylar, mezun oldukları bölümle alakalı tercihler yapabilecekler. Mezun olan adaylar, tercih kılavuzunu inceleyerek mezun oldukları bölümün koduyla tercih yapabilecekler.

KPSS Önlisans Tercih Kılavuzunda Yer Alacak Önlisans Bölümleri:
Tekniker,memur, Yurt yönetim memuru, sağlık teknikeri, laborant, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, bilgisayar işletmeni, sekreter, şoför, kaloriferci, koruma ve güvenlik görevlisi, zabıta memuru, programcı, ambar memuru, aşçı, veznedar, itfaiyeci, sayaç memuru, eksper, muhasebeci, dava takip memuru, hemşire.

2014 KPSS/Önlisans tercih kılavuzuna baktığımızda önlisans bölümleri arasından Türkiye genelinde en fazla alımın, Sağlık Teknikeri bölümünde olduğunu görüyoruz.

Önlisans Mezunları Hangi Kurumlarda Görev Yapabilir?
Önlisans bölümlerini 2014 KPSS/Önlisans tercih kılavuzundan yola çıkarak verdik. Peki önlisans mezunları atandıkları takdirde hangi kurumlarda görev alabilecekler?

– Üniversiteler, il özel idareleri, Sosyal Himzet ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü, Danıştay Başkanlığı, Devlet Malzeme Ofisi, Çevre ve Orman Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü, Belediyeler, Adalet Bakanlığı gibi kurumlar.

Geçtiğimiz Yıllarda Hangi Bölüm Kaç Puanla Aldı?
– Arff Memuru(itfaiyeci):62
– Tekniker: 72
– Veri Hazırlama Ve Kontrol: 69
– Sağlık Memuru: 62
– İtfaiyeci: 75
– Hemşire: 60
– Şoför: 78
– Sağlık Teknikeri: 71 

KPSS haberleri, sınav sonuçları, kamu haberleri, personel alımları ve daha fazlasından anına haberdar olmak için kamupersoneli.net’in ücretsiz mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

Kamupersoneli.net-Özel Haber