Kpss

2016 Ortaöğretim KPSS'de Dikkat Etmeniz Gerekenler !

20 Kasım 2016 ( Yarın ) tarihinde sabah saat 10.00’da lise düzeyi Kamu Personeli Seçme Sınavı başlayacak. Sınavda adaylara 120 soru sorulacak ve soruların yanıtlanması için 120 dakika süre tanınacak. 

Sınavın ilk 90 dakikası hiçbir aday sınav salonunu terk edemeyecek. Ayrıca son 15 dakikada da adaylar çıkış yapamayacak. Kamupersoneli.net olarak sınav anında yapılması gerekenler, soru çözme taktikleri ve hangi testlerin öncelikli olarak çözülmesi hakkında detaylı bilgileri derledik. 

Sınav Anında Yapılması Gerekenler

Sınava katılacak olan adaylar sınav salonuna geldiklerinde sınav kaygılarından ve heyecanlarından kurtulmaları gerekmektedir. Sınav anında yapılan heyecan cevabını bildiğiniz soruda dahi yanlış şıkkı işaretlemenize neden olacaktır.

Ayrıca adaylar sınav anında çevreyle çok fazla ilgilenmemeli ancak kendilerini dış dünyadan soyutlamamaları gerekmektedir. 

Soru Çözme Taktikleri

Çeşitli uzmanlardan alınana bilgiler doğrultusunda adayların sınav anında kendilerini zorlamayacak soruları işaretlemeleri gerekiyor. Bilinen soruların cevapları işaretlendiğinde kalan sürede üzerinden düşünülecek sorulara geçilmelidir. KPSS adaylarının sınav anında cevabından emin olmadıkları soruları işaretlememeleri gerekmektedir. 

Adaylar sınavlarına kendilerini hangi dersin testinde daha başarılı görüp daha hızlı soru çözeceklerini inandıkları test ile başlamalıdırlar. 

Lise düzeyi KPSS’de adaylar kopya şüphesi uyandıracak hareketlerden kaçınmalıdırlar. 

Kamupersoneli.net olarak sınava katılacak tüm adaylara başarılar dileriz.