Kpss

800 Bin Kişinin KPSS Sınavı,150 Bin Kişinin Kamudaki Görevi Tehlikede

 KPSS 2010 İptal Edilirse 150 Bin Memur İşinden Olabilir!  KPSS sorularının sızdırılması gündemdne 6 senedir düşmüyor. Söz konusu soruların çalınması ile ilgili mahkeme kararı sonrası sınavın iptal edilebileceği dolayısıyla söz konusu sınav sonucunda atananm 150 bin kişinin memuriyetinin de tehlikeye girebileceği öğrenildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 808 bin kişinin katılım gösterdiği 2010 Kamu personeli Seçme Sınavı (2010 KPSS) Genel Yetenek, Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavlarının iptali istemine ilişkin davayı gören Ankara 1. İdari Mahkemesi’ne çok ama çok önemli bir yazı gönderdi. Söz konusu savcılık yazısında , KPSS 2010’da sızdırılan soruların bir görüntüsüne de yer verildiği öğrenildi.


Soruların Sızdırıldığı Kesindir

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gönderilen yazıda “2010 KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sorularının sınavdan en az 12 gün önce ele geçirildiği ikrarlar ve teknik raporlara göre kesindir” denildiği öğrenildi. 2010 KPSS Sorularının sızdrıldığı kesindir vurgusu sınav sonucunda atanan memurların durumlarının ne olacağı sorusunu akla getiriyor.Sınavın tamamiyle iptal edilmesi atamaları da usulsüz hale getirebilir.  Uzmanlardan alınan bilgilere göre devletin konu hakkında mağduriyete yol açmadan bir çözüm bulabileceği düşünülüyor.

Kamudan haberler, gündem haberleri, son dakika haberleri ve çok daha fazlası kamudan haberlerin ve memur haberlerinin doğru ve tarafsız sesi kamupersoneli.net adresinde.

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. HAYIR NEYİN SESİNİ DUYURACAKSINIZ.HAKKIYLA ATANANA ZATEN KİMSE BİŞEY YAPAMAZ SİZ ALLAH RIZASI İÇİN MAĞDURLARIN SESİNİ DUYURUN.

  2. bence de bu nedir arkadaş yıllardır hep tedirginli yaşıyoruz.aradan 5,5 yıl geçmiş insanlar evlendi ev aldı çoluk çocuk geçindiriyor.hakkıyla atananın suçu ne ki.sonuçta zaten kopyacılar yüzünden puanlarımız düştü hak ettiğimiz istediğimiz illlere atanamadık.zaten mağdur olduk.şimdi bu ne yani suçumuz gece gündüz çalışıp sınava girip atanmak mı.ayrıca soruların sızdırılması bizim suçumuz değil.bu konuda atanamayanlar kadar biz de üzgünüz.herkesin emeği yani yazık günah.