Kpss

Arkeolog, Kütüphaneci, Müze Araştırmacısı Adayları Dikkat!

 Kültür ve Turizm Bakanlığı, uzun süredir beklenen 400 personel ilanına çıktı. 200 Kütüphaneci, 100 Arkeolog, 100 Müze Araştırmacısı pozisyonlarında KPSS (B) grubu KPSS P3 puan sıralaması esas alınmak suretiyle yapılacak sözlü sınav ile toplam (400) adet sözleşmeli personel alımı yapılacaktır. Başvurular 13-28 Temmuz 2016 arasındadır.

2014 KPSS Puanı Olanlar Dikkat

Personel ilanına dair ilk defa farklı bir durumla karşı karşıyayız. 400 personel alımı için hem 2014 KPSS puanı olanlar hem de 2016 KPSS puanı olanlar başvuracak. 2014 KPSS olanlar için Bakanlık önemli bir bilgi paylaşarak “2014 yılı KPSS puan esasına göre alınacak adayların ÖSYM nin 2016 yılı sınav sonucunun 14/07/2016 tarihinde ilan edeceği saate kadar elektronik ortamda müracaat etmeleri gerekmektedir. Bu saatten sonra müracaatları geçersiz sayılacaktır. “ şeklinde bir açıklama yapmıştır. Yani 2016 KPSS sonuçları açıklanana kadar 2014 KPSS puanı olanlar başvuru yapabilecek. 16.30’da sonuçlar açıklanacağı için 2014 KPSS olanlar için sayılı saatler kalmıştır. 2016 KPSS yeni yapıldığı için sıralamaya daha çok 2016 puanlıların girmesi bekleniyor, az da olsa 2014 KPSS puanı olanlar da sıralamaya girebilecektir.

Müze Araştırmacısı Alımına Kimler Başvurabilecek?
 
100 adet kontenjanın 72 adedi Sanat Tarihçilerine ayrılırken Hititolog (6), Antropolog (2), Sümerolog (3), Etnolog (8), Tarih (6), Filolog (Arap Dili ve Edebiyatı) (3) şeklinde kontenjanlar dağıtılmıştır. Sanat Tarihi: Sanat Tarihi programından, Antropolog: Antropoloji programından, Hititolog: Hititoloji programından, Etnolog: Etnoloji, Türk Halk Bilimi, Türk Halkbilimi, Halk Bilimi veya Halkbilimi programlarından birinden, Tarih: Tarih programından, Sümerolog: Sümeroloji programından, Filolog (Arap Dili ve Edebiyatı): Arap Dili ve Edebiyatı programından veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının birisinden mezun olanlar başvuru yapabilecektir.

Kütüphaneci Alımına Kimler Başvurabilecek?
 
Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren; bilgi ve belge yönetimi, kütüphanecilik, arşivcilik ve dokümantasyon ve enformasyon veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının birisinden mezun olanlar başvurabilecek.
 
Arkeolog Alımına Kimler Başvurabilecek?
 
Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren Arkeoloji, Arkeoloji ve Sanat Tarihi, Klasik Arkeoloji, Prehistorya, Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi, Protohistorya ve Ön Asya Arkeolojisi, Prehistorik Arkeoloji, Tarih Öncesi Arkeolojisi veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının birisinden mezun olanlar başvuru yapabilecek.

Özetle; Sayın Bakan bir anlamda sözünü tutarak son dakikada olsa ilanı vermiştir ancak sözlü sınav konusu ve 2016 KPSS puanlarıyla da başvuruların alınacak olması adaylar için sürpriz olmuştur. İlk defa 2014 ve 2016 KPSS puanları birlikte kullanılacak, bakalım kimlerin yüzü gülecek bu alımda.

Bir Yorum