Kpss

Çalışma Bakanı'ndan Kamu Personeli Alımları KPSS'siz Mi Yapılacak? Sorusuna Yanıt

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kamu personeli alımlarında sınavsız atamalar yapıldığı iddiaları ile ilgili, “Böyle bir iddanın sahibi kimse ona sormak lazım. Kamu alımlarındaki statüler belli. Yalnız İçişleri Bakanlığımızın emniyet teşkilatına KPSS sınavı aramadan güvenlik açısından bazı alımlar yapacağını biliyorum. Onun dışında KPSS ve mülakat sistemi var. Bu da zaten kamuoyunun bildiği bir şey.” dedi.


Adapazarı ilçesindeki İhsaniye Camisi’nde cuma namazını kılan Müezzinoğlu, ardından AK Parti Sakarya il teşkilatı kurucu üyelerinden Ömer Kurteş’in vefat eden babası Beytullah Kurteş’in cenaze namazına katıldı.

Müezzinoğlu, cenaze namazından sonra esnaf ziyaretinde bulundu. Esnafla tek tek dokalaşan Müezzinoğlu, bir çay ocağında sorunları dinledi.

Burada gazetecilerin, “Kamu personeli alımlarında sınavsız atamalar yapıldığı iddiaları var. Bununla ilgili değerlendirmeleriniz nedir?” sorusuna Müezzinoğlu, şu yanıtı verdi:

“Böyle bir iddianın sahibi kimse ona sormak lazım. Kamu alımlarındaki statüler belli. Yalnız İçişleri Bakanlığımızın emniyet teşkilatına KPSS sınavı aramadan güvenlik açısından bazı alımlar yapacağını biliyorum. Onun dışında KPSS ve mülakat sistemi var. Bu da zaten kamuoyunun bildiği bir şey. Onun dışındaki iddialar kime aitse ona sormak lazım.” 

Müezzinoğlu, Gümülcine’deki Türk okullarının kapatılmasıyla ilgili bir soruya, “Batı Trakya’nın sorunlarına girersek buradan sabaha kadar çıkamayız. Orada eğitim sorunu var, seçilmiş müftülerin tanınmama sorunu var, ekonomik sorunlar var ama Batı Trakya’nın sorunlarını farklı bir boyutta inşallah paylaşırız.” yanıtını verdi.

“TÜVASAŞ’a genel müdür atanacak mı bununla ilgili bir gelişme var mı?” sorusu üzerine Müezzinoğlu, kendisine talep geldikten hemen sonra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile görüştüğünü ve konuyu ilettiğini ifade ederek, sürecin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile ilgili olduğunu aktardı.

Müezzinoğlu, “Bu anlamda bizim çalışmalarımızda asil ile vekil arasında yetki anlamından çok sorun olmaz. Burası başarılı hizmetlerini yapıyor. Büyük projeleri ve büyük hedefleri var ama Bakanımızla da paylaştık, onun bilgisi var.” diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, daha sonra Arifiye ilçesindeki 1. Ana Bakım Merkezi Komutanlığındaki Tank Palet Fabrikası ile Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ. fabrikasını ziyaret etti. 

KAMUPERSONELİ.NET – AA

Bir Yorum

  1. Nedense şu bakanlıklara da farklı kişiler gelmiyor, Aynı kişiler farklı bakanlıklarda geziyorlar. Her işi yapan hiçbir şey bilmiyor demektir, işi ehli yapmalı.