Kpss

Cumhurbaşkanının Dışarıdan Aday Gösterilebilmesi İçin Kaç Milletvekiline İhtiyaç Vardır?

2017 KPSS Genel Kültür Genel Yetenek sınavı 21 Mayıs 2017’de ÖSYM tarafından uygulandı. 10:00’da başlayan sınav 130 dakika sürdü.

Memur olmak isteyen adaylar, 130 dakika boyunca Türkçe, Matematik, Tarih, Coğrafya, Anayasa ve Güncel Bilgiler sorularını cevaplandırdılar.

Sınavın sona ermesinin ardından sınava giren adaylar, sınavda sorulan sorular ile cevaplarını araştırmaya başladı. Kamupersoneli.net sitemize gelen KPSS adaylarının yorumlarından, sınavda çıkan soruları ve cevaplarını sizlere aktarıyoruz.

KPSS’de Anayasa sorularında adaylara, ‘Cumhurbaşkanının meclis dışından aday gösterilebilmesi için kaç vekilin yazılı teklifi gerekir?’ sorusu soruldu. Sorunun cevabı 20 milletvekili. 

Sizler de sınav sorularını ve sınav hakkındaki görüşlerinizi haberimizin altında yer alan yorumlar kısmından bizimle ve sınava giren diğer adaylarla paylaşabilirsiniz.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. gazneli devleti gibi kurulan bir türk-islam devletini sordular. seçeneklerde büyük selçuklu, tolunoğlulları, karahanlı gibi seçenekler vardı.